Laatste update 2 jaar geleden

Vier mensen zijn omgekomen bij bosbranden in Californië tijdens het Labor Day-weekend, zeiden functionarissen, te midden van recordtemperaturen.

Meer dan 4.000 brandweerlieden bestrijden 14 grote branden rond de staat, en alleen al op zondag braken 45 nieuwe branden uit, zei Anale Burlew, een plaatsvervangend hoofd bij het California Department of Forestry and Fire Protection Twee mensen stierven maandag bij een zich snel uitbreidende bosbrand in Zuid-Californië, zeiden Cal Fire-functionarissen, en twee anderen werden gedood bij een brand in Noord-Californië.

Fairview Fire doodt 2 mensen in de buurt van Hemet in Zuid-Californië. De Fairview Fire in Zuid-Californië groeide dinsdagochtend tot bijna 4 vierkante mijl, met slechts 5% insluiting.

De brand brak maandag uit in een gebied in de buurt van Hemet, ongeveer 130 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles. In minder dan een uur was het geëxplodeerd tot 500 hectare, volgens Cal Fire.

Twee mensen werden gedood en een ander raakte gewond toen de wind het vuur in een kloof duwde, volgens Josh Janssen, de commandant van het incident. “Die personen probeerden het gebied te ontvluchten en werden overvallen door het vuur”, zei hij dinsdagochtend. Het is niet bekend of de slachtoffers familie van elkaar zijn of uit hetzelfde huishouden komen.

Het vuur beweegt zich in een “atypische windrichting”, zei Janssen.

“Dit vuur brandde anders dan normaal op een bepaalde dag”, zei hij. “Het brandde in de tegenovergestelde richting van wat het zou moeten doen.” Hij waarschuwde dat voorspellende modellen laten zien dat de wind 180 graden zal draaien, waardoor het vuur terugdrong door wat het maandag verschroeide.

Een ontruimingsbevel dat aanvankelijk voor 1.584 woningen was uitgevaardigd, is maandagavond uitgebreid. Zeven gebouwen zijn verwoest, verschillende andere zijn beschadigd.

Bron