Laatste update 2 weken geleden

West-Canada wordt geconfronteerd met enorme branden, waardoor duizenden mensen moeten worden geëvacueerd tijdens een kritieke droogte. Al meer dan 100 bosbranden geregistreerd.

West-Canada ervaart een verwoestende golf van bosbranden. Duizenden inwoners zijn gedwongen hun huizen te verlaten. Rob Fraser, de burgemeester van Fort Nelson, een voormalige stad in British Columbia, uitte zijn bezorgdheid toen de vlammen de stad overspoelden. “De branden zijn echt overal om ons heen, van het westen tot het noordoosten”, vertelde hij aan CNEWS, waardoor de laatste bewoners op de vlucht sloegen.


De enorme droogte in de regio bemoeilijkt het blussen van branden. In Fort McMurray, een Canadese gemeente die al getraumatiseerd was door branden in 2016, blijft de situatie precair. De autoriteiten blijven alert, klaar om verdere evacuaties te bevelen. Een grote brand, zo’n vijftien kilometer verderop, bedreigt de stad rechtstreeks.

Het seizoen van 2023 staat nog vers in het geheugen. Toen moesten er meer dan 120.000 mensen vluchten voor de branden. Meer dan 15 miljoen hectare werd toen in as gelegd en leidde het tot de dood van 8 brandweerlieden en massale evacuaties.

Vele inwoners van Canada maken zich kwaad omdat zij het management van de bossen niet goed vinden en denken dat met name door mismanagement de enorme branden worden veroorzaakt.
Wat denk jij?

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.