Laatste update 1 jaar geleden

Update: De brand is inmiddels verholpen, op het hoogtepunt van de interventie waren 260 brandweerlieden aanwezig op de ramp.

Een grote bosbrand is uitgebroken even rond 12:00 uur deze middag in Montredon-des-Corbières. Door de enorme droogte is er nu al zo’n 70 hectare aan bos verwoest. Op dit moment is het vuur alleen maar aan het uitbreiden. Mocht je je in de buurt bevinden, vermijd dan deze omgeving.

Informatie geeft aan dat de brand zich afspeelt tussen Narbonne en Bizanet, langs de D613, en dat deze zich heeft verspreid in een gebied dat al enkele jaren geleden door een brand is getroffen. Volgens een eerste schatting van de SDIS van Aude is minstens 70 hectare verwoest.

De vermoedelijke oorzaak van de brand was snoeien onder een hoogspanningslijn, waarbij vonken zouden zijn ontstaan.

Brandweerlieden zijn momenteel ter plaatse om de brand onder controle te krijgen, met behulp van verschillende vrachtwagens en ongeveer 150 brandweerlieden. Ook de gendarmes zijn ter plaatse aanwezig.

15:00, 4 uur na de eerste melding:

Credit: https://twitter.com/SDIS11OFFICIEL

bron

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door