Laatste update 8 maanden geleden

Update 16-08-2023 08:30 uur

Ongeveer tien hectare vegetatie verbrandde bij deze bosbrand in Izon-la-Bruisse in de Drôme op de grens met het departement Hautes-Alpes. Woensdagochtend is de brand nog steeds niet onder controle. Honderden brandweerlieden waren de hele nacht bezig. De twee DASH-vliegtuigen en de waterbommenwerperhelikopter maakten meer dan 50 drops

Update 22:00 uur

De hele middag waren er grote middelen ingezet: vier bosbrandinterventiegroepen, met in totaal zo’n dertig voertuigen. Twee helikopters voeren waterdroppings uit, evenals een DASH. Aangezien de brand bij het vallen van de avond nog steeds niet gecontroleerd was , werd er ’s avonds een aflossing van de brandweerlieden ter plaatse opgezet, alvorens deze woensdagochtend het bluswater te kunnen hervatten. De brandweerlieden zijn gestationeerd in het naburige stadje Laborel.

Update 21:00 uur

De brand is inmiddels de 10 hectare verwoesting voorbij. Het is de belangrijkste bosbrand sinds het begin van de zomer van 2023 in de Drôme. Honderd brandweerlieden zijn ingezet om deze ramp te bestrijden. De brandweerlieden van de Drôme kregen versterking uit de Hautes-Alpes en de Alpes-de-Haute-Provence. Twee Dash-vliegtuigen en twee waterbomhelikopters zetten de drops voort.

Update 18:00 uur

Inmiddels is er 10 hectare verbrand en zijn er 80 brandweerlieden aan het werk om de brand zo snel mogelijk te blussen.
er zijn 30 voertuigen aanwezig, 2 helikopters en een DASH vliegtuig om vanuit de lucht de brand te controleren.

Latere update volgt.

Origineel bericht.

In het zuiden van de Drôme woedt momenteel een bosbrand. De waarschuwing werd vandaag  rond 15.00 uur afgegeven vanuit het kleine dorpje Izon-la-Bruisse, in de Baronnies provençales, op de grens met het departement Hautes-Alpes.

In een bos dat bijzonder moeilijk toegankelijk en geïsoleerd is, had het vuur rond 16.00 uur een hectare vegetatie verbrand. Vierenvijftig brandweerlieden, waaronder versterkingen uit de Hautes-Alpes, zijn betrokken bij deze brand. Ze worden ondersteund door twee helikopterwaterbommenwerpers, één gestationeerd in de Drôme, de tweede van de Civiele Veiligheid. Er is ook een verzoek gedaan voor vliegtuigen van Canadair.

De passage van een bosbouwmachine zou aan de basis liggen van het begin van de brand.

Steun de vrijwilligers van Bosbranden Europa 

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben en altijd de juiste informatie kunnen delen

Daardoor zijn we er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter