Laatste update 8 maanden geleden

Vandaag ligt het risico van bosbranden in Frankrijk met name in het zuiden en zuidoosten. Volgens de laatste update lopen verschillende departementen een matig risico, met name in de regio’s Occitanie en Sud. De situatie vereist voortdurende aandacht en toezicht van brandweerlieden, patrouilles van gemeentelijke bosbrandcomités, gemeentelijke en intergemeentelijke civiele veiligheidsreserves en agenten van de National Forestry Office.

Het risico is zelfs nog groter in bepaalde gebieden van bepaalde departementen, met name in de Var. Bepaalde delen van deze afdeling zijn geclassificeerd als zeer ernstig risico, wat verhoogde preventiemaatregelen en dubbele waakzaamheid van de kant van bewoners en toeristen vereist.

note: De bovenstaande kaart is een indicatie van de risico’s. In verschillende depertementen kan het risico ook net iets anders zijn.

De Jura heeft dit jaar gelukkig nog de dans ontsprongen. Vorig jaar begin Augustus was het wel raak in de Jura en kreeg toen te maken met een flinke bosbrand.

Steun Bosbranden Europa bestaat uit vrijwilligers

Dagelijks zoeken wij naar het laatste nieuws op het gebied van bosbranden in Europa. Om een bericht te maken gaat is veel tijd en research vooraf, om u de juiste informatie te bieden.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter