Laatste update 1 jaar geleden

De 128e editie van het Nationale Congres van Brandweerlieden in Frankrijk zal leiden tot een reeks eisen, allemaal bedoeld om brandweerlieden beter te bewapenen in de strijd tegen bosbranden dat bedoeld is voor de lange termijn.
Ze zijn deze week bijeengekomen voor een congres na de recordbranden van deze zomer 2022 en vragen om meer personele maar ook financiële middelen.

Na een zomer die gekenmerkt werd door een zware en vele bosbranden, rekent (FNSPF), Grégory Allione nu op een groter bewustzijn bij het grote publiek.

Photo by Ross Stone

Klimaatverandering

“het is nu”, stelt hij. Een realiteit die moet leiden tot een bezinning over de middelen die aan de civiele veiligheid worden toegewezen. “We kunnen niet zeggen dat de zomer ingewikkeld was en verder gaan”, waarschuwt hij.

de 128e editie van het Nationale Congres van Brandweerlieden van Frankrijk, dat vanaf deze woensdag in Nancy wordt gehouden, zal deze zorgen onder de aandacht brengen en leiden tot een reeks eisen. Ze zijn allemaal bedoeld om de brandweerlieden beter te wapenen voor het gevecht tegen het vuur maar ook overstromingen. Perioden van extreme hitte, hittegolven, bosbranden en lenteoverstromingen zouden elkaar sneller opvolgen tijdens de komende zomers. Dit vereist de aandacht van iedereen.