Laatste update 2 jaar geleden

© Crédit photo : Illustration/Archives Philippe Greiller

Brandweerlieden worden deze dinsdagmiddag gemobiliseerd in Villars en Eygurande-et-Gardedeuil
Deze dinsdag 30 augustus ’s middags worden de brandweerlieden van de Dordogne opnieuw gemobiliseerd voor branden, de eerste in Villars, waar 5.000 m² bijna verbrand werd (de brand werd om 16:15 uur geblust verklaard), en de tweede in Eygurande-et- Gardedeuil.

In deze sector van La Double, die al sinds begin augustus geteisterd wordt door talrijke branden, zijn de brandweerlieden sinds 16.00 uur hard aan het werk. Een Dash 8 Milan 79-vliegtuig en een waterbommenwerperhelikopter vliegen over het getroffen naaldhout.

De brandweerlieden zijn in Eygurande-et-Gardedeuil in de Dordogne voor een nieuwe brand op een plaats genaamd Bost. Volgens de brandweer is twee hectare verwoest.

Twee hectare naaldhoutbos is dinsdag verwoest door een nieuwe brand in het Dubbelbos. “De brandweerlieden arriveerden rond 16.30 uur”, legt de loco-burgemeester van Eygurande-et-Gardedeuil uit. Daniel Gonthier is ter plaatse, hij beschrijft vlammen die “de dennen beginnen te overschrijden”. De brand begon volgens hem “aan de kant van de weg” op een plaats genaamd Bost aan de weg naar het bos. Het waren voorbijgangers die rond 16.00 uur de gendarmes en brandweer alarmeerden.

65 brandweerlieden gemobiliseerd
65 brandweerlieden van 11 reddingscentra’s  werden gemobiliseerd. Ze kwamen aan met een dertigtal blusmachines en worden in de lucht geholpen door een DASH-vliegtuig, de “Milan 79” en door een waterbommenwerperhelikopter. Het vuur bevindt zich in een bos en er is geen evacuatie aan de gang. Volgens de gedeputeerde van Eygurande-et-Gardedeuil zijn er vorige week al “twee brandhaarden geweest in de sector”.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer