Laatste update 1 jaar geleden

90 brandweerlieden en hun 25 voertuigen komen op dinsdag 2 mei ter plaatse in Beaucaire, Frankrijk om de bosbrand te bedwingen.

Sinds deze dinsdag 2 mei om 12.30 uur mobiliseren de brandweerlieden zich tezamen om te proberen een als “bosbrand” geclassificeerde brand in de stad Jonquières-Saint-Vincent, in de Gard, onder controle te krijgen.

4 hectare vegetatie reeds vernietigd

Bij de ingang van de stad, niet ver van de steengroeve vanuit Nîmes, is tot nu toe 4 hectare dennen- en kreupelhout in rook opgegaan in een steil heuvelachtig gebied, dat bijzonder moeilijk toegankelijk is voor de brandweerlieden van de Gard. Tevens zijn er versterkingen van de Bouches-du-Rhône gekomen.

De aanwezigheid van veel hoogspanningslijnen verhindert de hulp van blushelikopters en blusvliegtuigen. Vooralsnog is er alleen luchtverkenning van de brand uitgevoerd door een civiele veiligheidshelikopter.

Wat het extra moeilijk maakt om de brand te bestrijden is de harde wind! De harde wind drijft momenteel de vlammen naar het zuiden.

Om 16.00 uur was de brandweer nog bezig met het omsingelen van de brand.

 

update: 02-05-2023
Tijd:19:35
Brand is gedoofd.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door