Laatste update 1 jaar geleden

Afgelopen zondag 16-04-2023 is er brand uitgebroken tussen Banyuls-sur-mer en Cerbère. De brand bedekt meer dan 930 Ha aan vegetatie. Dit is de eerste grote brand in Frankrijk van het jaar 2023.

De aanhoudende brand tussen Banyuls-sur-mer en Cerbère wordt gecontroleerd maar is nog niet opgelost. Dit heeft kolonel Anraud Wilm, woordvoerder van de civiele veiligheid deze ochtend gemeld. Hij is zelfverzekerd en meld dat het moeilijkste gedeelte voorbij is. De belangrijkste branden zijn gedoofd, maar de verspreiding is nog niet gestopt. Zo’n 511 brandweerlieden zijn deze ochtend ingezet. 63 van deze mensen zijn reeds teruggekeerd naar hun korps wat aantoont dat de brand in intentie afneemt.

124 van de in brand staande hectare woedt in Spanje. Doordat de temperatuur aanzienlijk is gedaald vordert de brand heel langzaam. Dit komt ten goede aan het blussen van de brandhaarden. Kolonel Arnaud Wilm sluit uit dat het risico voor de bevolking aanwezig is.

1 brandweerman raakte lichtgewond maar gelukkig zijn er geen zware slachtoffers te betreuren. Dit willen zij hoe dan ook zo jouden tijdens deze eerste grote bosbrand van Frankrijk.

= Brandend vuur
= Brand onder controle
= Brand geblust (Zal binnenkort van de kaart verdwijnen)