Laatste update 11 maanden geleden

Laatste update.

De vrijwilligers hebben hun beste gedaan afgelopen avond/nacht om een zo goed mogelijk beeld te geven van de brand. Wij hopen heel wat mensen geholpen te hebben met de informatie die wij hebben verstrekt. En dankzij de ontzettend vele inzendingen qua beeldmateriaal. Zeer veel treurige beelden zijn onze netvliezen gepasseerd. Maar ook mooie berichten dankbetuigingen en directe e-mails die wij hebben mogen ontvangen.

Een klein steuntje in de rug kan geen kwaad.

Allemaal een fijne voortzetting van de eventuele vakantie.

Update 15-08-2023 10:30 uur

De rust is wedergekeerd na de immense brand die gister tegen het einde van de middag in Argelès-sur-Mer begon en meer dan 500 hectare aan bos heeft verwoest. Vele vakantiegangers vragen zich af of ze moeten afreizen voor hun vakantie naar deze plaats.
Zojuist kregen wij deze foto binnen en hierop is te zien dat de brand goed onder controle is en de rookontwikkeling min of meer is gestopt.

Update 15-08-2023 10:30 uur

Via onze social media kanalen hebben we deze ochtend diverse video’s binnen gekregen welke met een drone zijn gemaakt over het verbrande gebied.
je kunt hier de beelden bekijken.

Update 15-08-2023 08:00 uur

De grote brand is onder controle, zo is vermeld door de autoriteiten tegenover de pers waaronder Bosbrandeneuropa.nl.
Er zal nog de hele dag en waarschijnlijk komende dagen worden nageblust. Vanuit onze correspondenten wordt gemeld dat de rookontwikkeling een stuk minder is en de wind gunstig is.

Update 15-08-2023 06:30 uur

De brand die gisteren uitbrak in Argelès-sur-Mer is nog steeds gaande. de brand heeft inmiddels 500 hectare aan bos verschalkt.

Meer dan 650 brandweerlieden hebben de hele nacht doorgewerkt om het vuur te bestrijden, ondersteund door droneteams van SDIS 66. Er zijn ook 75 gendarmes ingehuurd.

Op het moment dat het licht genoeg is zullen de luchtmiddelen ook hun taken weer hervatten om de brand vanuit de lucht te domineren.

Vier campings en twee woonwijken werden ontruimd. Om middernacht konden de bewoners van drie van de vier campings terugkeren naar hun accommodatie. Met de bewoners van de vierde camping werd voor de nacht rekening gehouden door het gemeentehuis van Argelès-sur-Mer.

17 brandweerlieden raakten lichtgewond (vooral door inademing van rook). Op dit moment worden er geen slachtoffers gemeld onder de bevolking.

De brand zou rond 03:00 uur vannacht “Onder controle” zijn, maar een bevestiging daarvan hebben wij nog niet ontvangen.

De staat van de campings

Camping Le Bois Fleuri is vannacht weer open gegaan voor gasten de camping is nog niet via alle wegen te bereiken en vannacht was er nog geen water en elektriciteit op de camping.

Volgens Antoine Parra, de burgemeester van Argelès-sur-Mer, op France Bleu Roussillon aan dat “een camping volledig in vlammen opging” (die van de Chênes Rouges) en dat “mensen hun huizen verloren” Ook meld https://www.francebleu.fr dat de camping geheel is verwoest.

Steun de vrijwilligers van Bosbranden Europa 

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben en altijd de juiste informatie kunnen delen

Daardoor zijn we er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter

Update 23:00 uur

Voorlopig voor deze avond onze laatste update.

De situatie begint te verbeteren”, kondigde de prefect van het departement Pyrénées-Orientales, Rodrigue Furcy, kort na 22.30 uur aan tijdens een persconferentie. Het vuur is nog steeds niet onder controle.

Brandweerlieden uit Marseille (BMPM) stuurt versterking. Ze worden ’s avonds verwacht.

Verschillende wegen in de Pyrénées-Orientales blijven vanavond afgesloten:

  • De RD 914 (twee keer twee rijstroken) tussen Le Racou en Elne
  • De RD 2 tussen Sorède en Argelès-sur-Mer
  • De RD 618 tussen Saint-Génis-Fontaines, Saint-André en Argelès-sur-Mer
  • De RD 11 tussen Palau-del-Vidre en de RD 914
  • De RD 11 tussen Palau-del-Vidre en Sorède

Bosbrandeneuropa wenst iedereen op locatie sterkte toe. Laat u goed infomeren door de autoriteiten ter plaatse.

Update 22:00 uur

Er zijn inmiddels meerdere campings in Argeles sur Mer geëvacueerd.

Bovendien werden op de camping Les Chênes Rouges in Argelès-sur-Mer ongeveer 50 stacaravans vernietigd, wat overeenkomt met ongeveer 30% van de capaciteit van de camping.

De volgende video is ingestuurd door de Familie Spierts via Whatsapp. Waarvoor onze dank.


Update 21:30 uur

De avond valt in Saint-André, bij Argelès-sur-Mer waar een grote bosbrand eerder deze avond is ontstaan. Ruim 300 hectare bos is reeds verwoest en meer dan 3000 bewoners zijn uit hun huizen geëvacueerd. Daarnaast zijn diverse Campings ook leeggehaald en de toeristen worden opgevangen in sporthallen etc.

De luchtmiddelen kunnen nu niet meer vliegen om de brand te blussen. De grondtroepen zijn nu aan zet om het vuur zo goed als het kan te bedwingen.  Honderden brandweerlieden blijven ter plaatse gemobiliseerd.
Er zijn bij deze brand nog geen menselijke slachtoffers gevallen.

Update 21:00 uur.

1 Spaanse Canadair zou onderweg zijn om deze grote brand, die maandag rond 18:00 uur uitbrak, te helpen bedwingen. Inmiddels zijn er 2 brandweerwagens in rook opgegaan. De bemanning is ongedeerd.

3000 inwoners zijn inmiddels geëvacueerd uit Saint-André vanwege deze nu al gewelddadige brand.

De bevolking en vakantiegangers  worden opgeroepen om uiterst waakzaam te zijn. Er worden aanzienlijke middelen ingezet: 13 vliegtuigen, 3 helikopters en meer dan 500 brandweerlieden. Inmiddels is al 300 hectare verwoest.

Steun de vrijwilligers van Bosbranden Europa

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter

Update 20:15 uur

Volgens informatie zijn er reeds 3 campings geëvacueerd waaronder Flower Camping les Chenes. De camping Le Bois Fleuri is niet bereikbaar en vakantiegangers  worden opgevangen omdat ze niet bij hun camping kunnen komen vanwege afgesloten wegen. Het is onduidelijk of de camping zelf wordt geëvacueerd.  De strijdkrachten uit Aude en Hérault zijn inmiddels ook ter plaatse om te helpen de inmiddels zeer grote brand te blussen.

Foto’s ingestuurd vanaf  Camping le bois de valmarie.

Update 19:25 uur

Volgens de laatste informatie is 50 hectare verwoest. Bijna 300 brandweerlieden ingezet, versterkingen worden voorbereid in Aude en Hérault. In het gebied is de wind bijzonder sterk, met rukwinden tot 70 km/u en hoge temperaturen, wat de verspreiding van vuur bevordert.

Origineel bericht.

Aan het einde van deze middag brak er een grote brand uit in Saint-André in het departement Pyrénées-Orientales.

Op dit moment zijn er meer dan 230 brandweerlieden ter plaatse om de brand te blussen. één woning en een voertuig zijn inmiddels in vlammen opgegaan en de evacuatie is aan de gang. Tevens zijn er meerdere ontploffingen gehoord en het zou om gasflessen gaan die zijn geëxplodeerd.

Inmiddels is al 20 hectare verwoest.


Als u in de buurt van de ramp bent, moet u zich houden aan de aanbevelingen van de lokale autoriteiten. Geen paniek, blijf binnen, tenzij anders geadviseerd. Volg de sociale netwerken van de prefectuur Pyrénées-Orientales en de brandweerlieden van SDIS 66.

brondeel: Feuxdeforet

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door