Laatste update 1 jaar geleden

Afgelopen week gingen er in de Pyreneeën 1000 hectare bos in vlammen op. De droogte die heerst in met name het midden en zuiden van Europa is zorgwekkend. De waterstanden zijn nu al op het niveau van de zomer van 2022. Hier heeft de mindere sneeuwval in de wintermaanden ook aan meegeholpen waardoor nu minder smeltwater naar de rivieren komt.

In de Pyreneeën wordt water gerantsoeneerd, het Gardameer in Italië staat erg laag en vorige maand was er bijna niet te varen in grachtjes van Venetië. De Bosbranden zo vroeg in het seizoen zeggen eigenlijk al genoeg. De bodem is droog wat er voor zorgt dat de vegetatie ook erg droog is. Hierdoor is de kans op natuurbranden erg groot.

In de Pyreneeën zijn ze momenteel bezig voor extra voorzorgsmaatregelen op een eventueel zelfde scenario als 2022. In totaal ging er bijna een half miljoen hectare in vlammen op (Frankrijk, Spanje, Portugal). Iedere druppel op een gloeiende plaat is meegenomen. daarom zijn er een twintigtal silo’s geplaatst op het platteland zodat de brandweer een extra waterbron heeft wanneer zij ter plaatse komen in gebieden waar dit niet zo makkelijk voorhanden is.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door