Laatste update 8 maanden geleden

Update 16:15 uur

De grote brand die even na 15:00 uur uitbrak in Soler is onder controle. Mede doordat er geen harde wind staat kon het vuur redelijk snel geblust en dus onder controle worden gebracht. Over het ontstaan van de brand is nog geen duidelijkheid gegeven.

Origineel bericht.

Zojuist is er een grote brand gaande in de stad Soler , een paar kilometer van Perpignan, in de Pyrénées-Orientales. Er is al een helikopter ter plaatse. De brand was in de buurt van huizen. De SDIS 66 mobiliseerde aanzienlijke middelen voor deze interventie.

De brand bevind zich redelijk dicht bij de huizen, maar de wind lijkt gunstig te staan. Echter lijkt er 1 woning te worden bedreigd. Daarnaast is de wind sowieso gunstig aangezien deze niet heel hard is. Aan de rookontwikkeling hieronder kun je dat zien. De pluim gaat redelijk recht omhoog wat het blussen van de bosbrand zal vergemakkelijken.

Op dit moment zijn er meer dan 100 brandweerlieden ter plaatse en deze worden ondersteund door een blushelikopter.

Steun Bosbranden Europa

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter