Laatste update 11 maanden geleden

In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond er een grote brand nabij Ille-sur-Têt, in de Pyrénées-Orientales. Brandweerlieden mobiliseerden snel aanzienlijke middelen om de vlammen te bestrijden die werden aangewakkerd door een extreem krachtige noordenwind. Om 08.00 uur wisten de teams het vuur onder controle te krijgen.

Deze vrijdagochtend werden niet minder dan 170 brandweerlieden ingezet om te vechten tegen een hevige brand die uitbrak tussen Ille-sur-Têt en Montalba, zo’n twintig kilometer van Perpignan in de Pyrénées-Orientales. Rond één uur ’s nachts begonnen de vlammen de begroeiing langs de departementale weg D2 te verwoesten. De situatie was vooral zorgwekkend vanwege de Tramontana, een krachtige wind met windvlagen tot 65 km/u. Gelukkig wisten de teams vanochtend om 8.00 uur het vuur te bedwingen, nadat het zo’n 55 hectare aan vegetatie had verteerd.

 

Om deze kritieke situatie het hoofd te bieden, mobiliseerde de brandweer aanzienlijke middelen. Vier interventiegroepen werden ter plaatse gestuurd en aan het begin van de week werd een versterkingscolonne bestaande uit brandweerlieden uit Aquitanië uitgezonden. Ondanks de uitdagingen van de moeilijke toegang tot het gebied, bleek het harde werk van het grondpersoneel ongelooflijk effectief. Bovendien bood het gebruik van hun waterbommenwerperhelikopter cruciale ondersteuning bij het bestrijden van de vlammen.

De vlammen verspreidden zich in een kreupelhoutgebied, aan de rand van de gemeenten Ille-sur-Têt en Montalba. Gelukkig kwamen er geen woningen in gevaar. De brandweerlieden zullen de hele dag ter plaatse blijven om te voorkomen dat de brand opnieuw uitbreekt, aangezien de tramontane de komende uren aan kracht zou moeten winnen. Grondversterkingen van andere afdelingen in de regio zullen worden gemobiliseerd om het over te nemen van de lokale brandweerlieden.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door