Laatste update 11 maanden geleden

Update 07-08-2023 08:00 uur

De grote dennenbosbrand die gisteravond is ontstaan in het Franse Assas is onder controle.  Dankzij de meer dan 250 brandweerlieden en meer dan 4 vliegtuigen is de brand onder controle gebracht en zijn 50 huizen beschermd.

Origineel bericht.

Sinds 16:45 uur woedt er een stevige bosbrand in een dennenbos in het plaatsje Assas nabij Montpellier. Rond de klok van 17:45 waren er evacuaties uit de lagere wijk Chicane en Chemin de Peret.

op dit moment is er al 20 hectare verwoest volgens het laatste rapport van SDIS 34. 250 brandweerlieden en 80 voertuigen zijn op de grond bezig, met luchtsteun van vier Canadairs, een Dash, een Puma en drie Lijsters.

250 brandweerlieden ter plaatse

De brand brak uit op het land waar afgelopen juli stierenvechtdemonstraties plaatsvonden. De wind die in de richting van de Castries-weg waaide, bemoeilijkte de interventie echter. Brandweerlieden uit Lozère, Gers en Lot kwamen de 250 gemobiliseerde personeelsleden een handje helpen .

Éric Florès, de baas van de Hérault-brandweerlieden, gaf rond 18.00 uur aan dat er al 14 hectare in Assas is afgebrand. De brandweerlieden doen hun best om te voorkomen dat woonwijken moeten worden ontruimd, de bewoners geven toe aan paniek. Op dit moment is de toegang naar het bos richting Teyran geblokkeerd. Hoewel de situatie zich gunstig ontwikkelt, is de brand nog niet onder controle.

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door