Laatste update 10 maanden geleden

Update: 15:30 uur

De brand die gisteren uitbrak in Les Lalelles in de Ardèche is nog niet geblust en tevens niet onder controle. Wel is de brand gestabiliseerd maar er zijn nog verschillende hotspots actief in het steilste en minst toegankelijke deel van het gebied.

Foto ingezonden via Jan Heuser. Genomen gisteren middag

Jan meld vanaf locatie dat er nog steeds brandweerwagens en weer rijden en een vliegtuig over het gebied vliegt om de brandhaarden vanuit de lucht te inspecteren. Er is geen rook meer te zien.

Gisteren rond 15:30 uur

Origineel bericht.

Even voor de klok van 15:00 gisteren 6 september brak er een grote brand uit nabij de stand Les Lalelles in de Ardèche. De brand die voortgestuwd werd door een zuidelijke wind heeft 30 hectare aan naaldbomen verwoest.

Ingestuurd door Liesbeth Bosch-de Bakker

De brand zou inmiddels onder controle zijn door de 150 brandweerlieden die direct waren gemobiliseerd en zijn de gehele nacht nog doorgegaan met het volledig blussen van de brand. Naast de 150 brandweerlieden waren er ook 2 vliegtuigen en een helikopter in de lucht om de mensen op de grond te ondersteunen. Vooralsnog is er niemand geëvacueerd. Er was wel reden tot zorgen over de woningen die werden bedreigd, maar het werk van de brandweer heeft er toe geleid dat er niemand in gevaar is geweest.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door