Laatste update 11 maanden geleden

Update: 22-08-2023 19:45 uur

Rond 17:00 uur is er opnieuw brand uitgebroken in de Ardèche. voor de 13e keer was Marcols-les-Eaux het slachtoffer van een bosbrand die zeer vermoedelijk is aangestoken door een brandstichter die al enige tijd rondloopt in het gebied. Zo meld de burgemeester van het stadje.  Er is al één hectare vegetatie vernietigd, maar enkele tientallen worden bedreigd.

Ongeveer vijftig brandweerlieden zijn ter plaatse gegaan en krijgen de versterking van een Dash-vliegtuig. De brand ontstond in een dennenbos langs een weg.

[wpcode id=”8066″]

 

Origineel bericht

De extreme hitte die op dit moment over bijna geheel Frankrijk heerst brengt ook de nodige bosbranden met zich mee. De middag en avond zijn er diverse branden uitgebroken in het zuiden van Frankrijk.

Onder meer in Saint-Julien-de -Peyrolas, Astet (10 hectare), Channouse (140 hectare)

De verwachting is dat de komende dagen de temperatuur hoog blijft in verband met de hittegolf waarmee Frankrijk te maken heeft gekregen. In het zuiden van Frankrijk kan de temperatuur oplopen tot de 40 graden.

Ingezonden via Whatsapp. Kijkend naar een startende bosbrand In Saint-Julien-de-Peyrolas

Ingezonden via Whatsapp. Kijkend naar een startende bosbrand In Saint-Julien-de-Peyrolas

Wees voorzichtig met open vuur, barbecues, grillen, sigaretten en volg de aanwijzingen en adviezen op van de lokale autoriteiten mocht je jezelf bij een bosbrand bevinden.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door