Laatste update 11 maanden geleden

Update 18:15 uur

De verwachting voor morgen is nog extremer dan vandaag het geval was. Een groot deel van Zuid Frankrijk kleurt rood en heeft een extreem risico op bosbranden. De temperaturen zullen rond de 40 graden liggen over bijna de hele zuidelijke helft van het land.

Op dit moment de bosbranden in Frankrijk. Klik de kaart om naar de live kaart te gaan.

De hittegolf die het grote deel van Frankrijk op dit moment mee te maken heeft zal woensdag en donderdag gaan pieken al waarna het daarna koeler zal gaan worden.

[wpcode id=”8066″]

Sinds gisteren rond de klok van 17:00 brak er een bosbrand uit in de Ardèche. Dit is de eerste grote brand in de Ardèche in 2023. De brand die inmiddels  al 45 hectare heeft verwoest is nog steeds in volle gang.

Het vuur brak uit langs de N 102, in Astet, zo’n 2 kilometer van de Col de la Chavade. De brand verspreide zich binnen no-time naar de de top van het bosmassief. Binnen een uur was er 5 hectare verbrand. Rond de klok van 22:00 uur had de band zich al verspreid over 10 hectare.

Na een moeizame nacht waarin de brand onverminderd voort kon azen was er vanmorgen 45 hectare verbrand. 200 brandweerlieden zijn er op dit moment aanwezig om de brand te controleren. Zij worden vergezeld door 3 luchtmiddelen.

Voor de Ardèche en de Drôme zijn vandaag ook de Red Alert geactiveerd.

Door de red-Alert waakzaamheid voor onze twee departementen te activeren, verplicht de minister van Volksgezondheid en Volksgezondheid Frankrijk daarom de burgemeesters van alle gemeenten Drôme en Ardèche om hun verschillende geplande acties uit te voeren. kamers met airco dienen beschikbaar te worden gesteld. tevens zullen de zwembaden gratis entree moeten heffen of een flinke korting voor de bezoekers.

Ten slotte bepaalt het gemeentehuis in Valence dat elke burger wordt uitgenodigd om alle mensen in moeilijkheden of geïsoleerd telefonisch te melden bij het CCAS (Gemeentelijk Centrum voor Sociale Actie) door te bellen naar 04 75 79 21 50.

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door