Laatste update 8 maanden geleden

Update 11-08-2023 07:00 uur

Alle branden die in de regio Landes gisteren zijn ontstaan zijn onder controle gebracht. De branden worden onder controle gehouden vanwege de harde wind die er in et gebied staat.

Update 14:00 uur

Gemeente Luglon: 41 hectare verbrand, vuur nog niet onder controle.

Gemeente Beylongue: 13 hectare verbrand, onder controle en bluswerkzaamheden bezig.

Gemeente Begaar: 2 hectare verbrand, onder controle en bluswerkzaamheden bezig.

Update 12:15 uur

Volgens een nieuw rapport heeft de brand in de stad Luglon tot nu toe tussen de 40 en 50 hectare verbrand.

Origineel bericht.

Deze ochtend zijn er een aantal bosbranden door met name blikseminslagen gisteravond uitgeslagen in het departement Landes te Frankrijk.

De gemeenten Luglon, Beylongue, Léon en Begaar zouden worden getroffen door bosbranden. De luchtmacht van de National Civil Security is ter plaatse.

In de stad Luglon zou 20 hectare in brand staan. 3 luchtmiddelen zijn ingezet waaronder 1 zware ondersteund door honderd brandweerlieden van de SDIS 40.

In Beylongue is het vuur onder controle. Hij zal ongeveer 15 hectare hebben verbrand.

In Léon is het vuur ook onder controle, hij heeft tot nu toe 6 hectare verbrand.

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Iedere dag zijn zij voor jullie het nieuws aan het zoeken over de bosbranden die woeden in met name Zuid Europa. Dit doen zij in hun vrije uurtje of als ze even tijd hebben tussen hun dagelijkse werkzaamheden door.

Aan een artikel maken gaat veel tijd aan vooraf en research, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen en zij niet de verkeerde informatie met de bezoekers delen.

Doneer een bedrag naar keuze voor een kop koffie, (of met iets lekkers ;) ) door onderstaande afbeelding te scannen met je mobiel. (Dus even je laptop openen en scannen) Zij kunnen dit zeker gebruiken en waarderen dit ontzettend! Namens BosbrandenEuropa.nl heel erg bedankt!

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter

Steun Bosbranden Europa

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter