Laatste update 8 maanden geleden

Deze middag zijn er verschillende nieuwe branden uitgebroken in Frankrijk. Het is op dit moment in grote delen van Frankrijk weer erg warm, en dit zal de rest van de week aanhouden qua hoge temperaturen. Heerlijk voor de mensen die nog lekker op reis gaan, maar tevens ook een groot risico op bosbranden.

Zo brak er aan het begin van de middag een grote brand uit in de regio Gironde, in Lamarque. De brand ging redelijk snel en had binnen afzienbare tijd al een 4 hectare verslonden.

Een 2e brand  brak daarna uit in Pluherlin. Bijna 100 brandweermannen zijn gemobiliseerd met als versterking een helikopter in de lucht die al meerdere dropt heeft uitgevoerd over het vuur.

 

Een nog nog grotere brand welke al 15 hectare heeft vernietigd is gaande nabij de stad Ginestas aan de kant van Avenue Française. Twee waterbommenwerperhelikopters, twaalf voertuigen en 60 brandweerlieden werden ter plaatse gestuurd om de verspreiding van de vlammen tegen te gaan.

In Aigues Vives Zijn er 100 brandweerlieden actief en deze worden ondersteund door minimaal 4 Canadairs en 2 Dash vliegtuigen. De brand is sinds 16:50 uur aan de gang. De aanzienlijke middelen zijn ingezet om de huizen en de inwoners te beschermen.