Laatste update 1 jaar geleden

19 april hadden we hier al een stukje over bericht. Er heerst extreme droogte in de Pyreneeën. Er wordt gerantsoeneerd op water. De gewassen bevinden zich momenteel in een overlevingsmodus. Tot wel 70% is het gebruik van water naar beneden gehaald. ‘Mocht dit nog meer gaan worden zullen vele gewassen als verloren moeten worden beschouwd’; verteld voorzitter van de Landbouwkamer van Pyrénées-Orientales Fabienne Bonet. De schade aan gewassen kan in ergste geval dit jaar oplopen tot 400 miljoen euro.

Er is daarom ook besloten dat alle beetjes water helpen. Zwembaden van campings waar nog oud water in zat werden afgelopen dagen leeggepompt, om zo extra reservoirs te vullen zodat iedere druppel benut kan worden tegen bosbranden die ongetwijfeld zullen gaan komen.

Ook de verkoop van zwembaden wordt aan banden gelegd in Zuid Frankrijk vanaf 1o mei en privé zwembaden mogen niet meer gevuld.

Bron: Le Parisien

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door