Laatste update 11 maanden geleden

Update 12:00 uur

Het beeld in Kefalonia is een stuk beter dankzij de luchtmiddelen die deze ochtend zijn ingezet. Er zijn geen nieuw uitbraken meer gemeld in het gebied. De brand die gisteren uitbrak is onder controle. De strijdkrachten van de brandweer van het eiland, Kyllini en Araxos, blijven ter plaatse voor mogelijke heropflakkering.

Update 11:00 uur

Brandweerlieden en vrijwilligers bestrijden nog steeds de vlammen van de brand die gisteravond uitbrak in Agia Irini, Kefalonia.

Volgens kefaloniapress.gr woedt de brand in een gebied ten zuidoosten van Agia Irini , niet in de buurt van huizen. Sinds het aanbreken van de dag is er opdracht gegeven om de brandweer te versterken. Nu zijn 32 brandweerlieden met 1 voetgangersgroep, 10 voertuigen, 5 vliegtuigen en een helikopter bezig om het te blussen.

Tegelijkertijd reizen 26 brandweerlieden met 1 groep en 10 voertuigen per boot vanuit Kyllini en 1 groep met 6 brandweerlieden per vliegtuig vanuit Araxos. Vrijwillige brandweerlieden en lokale mensen evenals politiediensten helpen bij het blussen van de brand.

Volgens informatie van buurtbewoners is de inschatting dat de brand in het bosgebied van Agia Irini inmiddels onder controle is.

Origineel bericht.

Er is een brand gaande in een agroforestry-gebied in Kefalonia, tussen de nederzettingen Agia Irini en Asprogeraka. De brand bedreigt geen woonwijk alhoewel de woonwijk er niet ver vandaan ligt. De wind staat gelukkig de juiste kant op..

De brand brak uit in de omgeving van Agia Irini, op een lastige plek, waar het door de harde wind snel omvang aannam.

Op dit moment brandt het op een moeilijke plek welke lastig te bereiken is voor de grondtroepen..

Om 06.30 uur werden de luchtmiddelen ingeschakeld om vanuit de lucht de brand te blussen, terwijl versterkingen arriveerden uit Epirus en Achaia.

De brandweercommandanten zijn optimistisch dat ze binnen een dag het vuur onder controle kunnen krijgen.

Het hoge risico op bosbranden in Griekenland in 8 regio’s vandaag

  • Regio Oost-Macedonië en Thracië (inclusief het eiland Samothraki)
  • Noord-Egeïsche regio
  • Zuid-Egeïsche regio (regio Cycladen)
  • Regio Centraal Macedonië (Halkidiki PE)
  • Regio Thessalië (SPorades)
  • Regio Midden-Griekenland (Evia inclusief het eiland Skyros)
  • Regio Attica
  • Regio Peloponnesos (regio Korinthe, regio Argolis)

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door