Laatste update 8 maanden geleden

In een onbegaanbaar groen gebied in een ravijn brandt de grote brand die ’s middags uitbrak in de Rouklia-positie richting het Agios Dimitrios-gebied van de gemeente Karystos in Evia, die voorlopig geen bedreiging vormt voor een woonwijk.

Brandweerlieden bestrijden de vlammen, die zich snel verspreiden omdat er volgens evima.gr sterke winden van 7 Beaufort in het gebied waaien . Nu zijn 58 brandweerlieden met 20 voertuigen en drie groepen voetgangerseenheden ter plaatse, terwijl vier helikopters en evenveel vliegtuigen water uit de lucht laten vallen.

PPC palen in brand

De elektriciteitspalen staan ook in brand zo melden inwoners, met als gevolg een stroomstoring in de wijde omgeving . In feite hebben ook de dorpen in het gebied geen vaste telefoons meer. ” We zitten het hele dorp zonder stroom en zonder vaste lijn “, zegt een typische inwoner van het dorp Kallianoi.

Eerdere brand deze middag in Karystos

Het is vermeldenswaard dat er ’s middags ook brand uitbrak in het Kerameia-gebied van de gemeente Mantoudi – Limni – Agia Anna in Evia, dat echter snel onder controle was. Deze brand werd juist veroorzaakt door een brand in een PPC-kabel.

In totaal zijn er de afgelopen 24 uur in Griekenland 38 bosbranden uitgebroken, zei de brandweer vrijdag, waarvan de meeste vanaf het begin met succes zijn bestreden.

Het risico op bosbranden zal dit weekend in Griekenland ook erg hoog zijn in diverse gebieden.

Steun Bosbranden Europa

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter