Laatste update 12 maanden geleden

Upate: 24-07-2028

Het vuur omvat ten minste drie zeer verschillende fronten die ver uit elkaar liggen en in wezen drie verschillende branden zijn.

De ene brandt in de noordoostelijke bergen boven de dorpen, de tweede brandt in een bebost en dichtbegroeid gebied ten noordoosten en ten oosten van het oude Perithea en de derde heeft een front gecreëerd zoals… stroken die beginnen 50 meter onder de antennes bij het Pantocrator Broadcasting Center en eindigend aan de noordkant van de helling en tot aan de basis.

De brandweer is verspreid over de plaatsen terwijl de bewoners van de gebieden spreken over brandstichting. Immers, eerder, 40 minuten voordat de specifieke brand uitbrak, waren in Lutse nog drie andere branden, die direct zijn geblust.

 

Foto: Menno groenstege. Gezien vanaf Albanië.

De burgemeester van Noord-Corfu Giorgos Machimaris, die in de nederzetting Megoulas is, zei tegen APE-MPE dat “het een moeilijke situatie is en dat de brand in de nederzetting Megoulas de eerste huizen heeft bereikt. Samen met Civiele Bescherming en bewoners die weigeren hun huizen te verlaten omdat ze hun eigendommen willen beschermen, strijden brandweerlieden en politie om de voorkant van het vuur te stoppen.”

Preventieve evacuatie van 5 nederzettingen op Corfu.

De brand die zondagmiddag laat uitbrak op Corfu in een gebied van Palia Perithia waar bomen, planten en veeteelt aanwezig zijn, dreigt snel groter te worden en uit te breiden. Er werd een bericht verzonden van 112 naar alle mobiele telefoons in de buurt voor de preventieve evacuatie van bewoners van 5 nederzettingen, Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia en Sinies.

Ben je zelf in 1 van deze gebieden aanwezig evacueer dan naar Kasiopi!

 

 

Volgens Corfu TV zijn er brandweerlieden en de civiele bescherming van de gemeente Noord-Corfu ter plaatse. Alle inspanningen van de mannen van de brandweer zijn erop gericht om het onder controle te krijgen.

Het positieve is dat de wind nu milder is en dat helpt de brandweer bij het blussen van de brand.

 

 

Hoofdfoto ingestuurd door Julian.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door