Laatste update 9 maanden geleden

Terwijl de branden in verschillende regio’s van het land nog steeds woeden, breken er voortdurend nieuwe uitbraken uit, terwijl de situatie in Magnesia erg moeilijk is, waar gebieden voortdurend worden geëvacueerd.

ERT meldt om 16:45, dat de situatie met de brand in Nea Aghialo dramatisch is, aangezien de vlammen, zoals vermeld in het rapport, een magazijn van de luchtmacht met raketten binnendringen. Explosies zijn te horen vanaf de scène.

Volgens de eerste informatie is het vuur in Mikrothebes het munitiekamp binnengedrongen en zijn er explosies. De vlammen sloegen over vanwege de zeer harde wind, hoewel het kamp werd bewaakt door brandweerauto’s. Het kamp is ontruimd, terwijl de brandweer en alle anderen ter plaatse zijn verwijderd.

Bewoners zeggen doodsbang te zijn, terwijl de explosies tot in Volos te horen zijn.

De situatie loopt nu uit de hand, met mensen die Mikrothebes en N. Aghialos een voor een verlaten, zelfs over zee, terwijl de politie letterlijk van deur tot deur gaat om burgers op te roepen het gebied te verlaten.

Het is met name het gebied van Karamba , waar de munitiedepots zich bevinden , nabij de gevechtsvleugel 111. Volgens informatie verspreidden de vlammen zich door de zeer harde wind, hoewel het kamp werd bewaakt door brandweerauto’s.

“Het vuur drong het kampterrein in Nea Aghialos binnen”, aldus een officiële informatie van de GEETHA .

Het moment van de grote explosies in Nea Aghialo

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Het magazijn is verzegeld en er is alarm geslagen zodat het personeel van de plaats delict kan worden verwijderd. Er is paniek in het gebied, er zijn nieuwe explosies gehoord. De eerste werden gezien door de vrijwilligers die van de zee naar Kritharia gingen om burgers op te halen.

Het hoofd van de Special Forces Club van Magnesia, de heer Iliopoulos, verklaarde dat de situatie buitengewoon is. Volgens wat tot nu toe bekend is, raakten sommige burgers in Aghialos gewond, terwijl verschillende bewoners met hun schepen uit het gebied worden geëvacueerd .

Bros: newsbomb.gr