Laatste update 8 maanden geleden

Update 19-08-2023 09:30 uur

Bij het eerste daglicht is het beeld van de brand een stuk beter. Brandweerlieden hebben de hele nacht tegen de vlammen gestreden. Zij hebben de brand onder controle en eventueel opflakkeringen door de olijfbomen te voorkomen. De brand, gisteravond laat kwam heel dicht bij de eerste huizen van het dorp Tsilivi, maar dankzij de onmiddellijke tussenkomst van de brandweer kon het ergste worden voorkomen.

Update 22:00 uur

Via diverse bronnen krijgen wij te horen dat het vuur onder controle is maar nog niet is geblust. Het vuur verplaatst zich momenteel berg op, van de huizen af. De brandweer heeft watertanks klaarstaan mocht de route van de brand weer richting woonwijk gaan.

Het gebied is vrij moeilijk begaanbaar omdat het glooiend is en op verschillende plaatsen lang is, er zijn verschillende delen die bebost zijn met vele jaren oude olijfbomen. In deze periode dat de boom vol olie zit, is dit dus lastig omdat er dan meer ontsteking ontstaat, met als gevolg dat er snel nieuwe uitbraken kunnen ontstaan.

De Alert die is afgegeven heeft de bewoners van de woonwijk enigszins in verwarring gebracht. Mensen gaan niet meer naar hun woning en staan buiten te wachten vanwege de alert. Op dit moment zijn er geen huizen meer in gevaar.

[wpcode id=”8066″]

Update 21:30 uur

Het blussen van de brand die is uitgebroken in het gebied van Tsilivi – Bohali gaat op dit moment door. De lokale politie geeft aan dat de brand onder controle is maar er blijven wel enkele wegen afgesloten

Update: 20:45 uur

Een paar minuten geleden, liet het hoofd, Maria Mouzaki van de civiele bescherming weten dat verzocht werd het hele gebied nabij de plaats van de brand in Akrotiri te evacueren.

Origineel bericht

Even voor half 8 vanavond is er een brand uitgebroken op het toeristische eiland Zakyntos.

De brand is uitgebroken in de Tsilivi-regio van Zakynthos. De voorzijde van de brand welke zich in olijfboomgaarden bevind is gelegen nabij een woonwijk. De brandweer is direct uitgerukt met 8 voertuigen terwijl er ook direct 5 vliegtuigen en 1 helikopter de lucht in gingen.

De woonwijk wordt voor als nog niet geëvacueerd.

Ingestuurd door een bezoeker van bosbrandeneuropa.nl

Er is zojuist een  alert uitgegaan naar Nederlandse toeristen in het gebied. De brand bevind zich ter hoogte van Tsilivi-Bohali. In het bericht wordt burgers en toeristen gevraagd waakzaam te zijn en de instructies op te volgen.

Wij krijgen van vele Nederlandse toeristen meldingen binnen van de brand.

Anonieme inzending van Nederlander op locatie in dit hotel. Volgens hem heerst er nog geen paniek.

Ingezonden via J.W. Wiessenberg

De vliegtuigen die over het eiland komen

Aan dit bericht wordt gewerkt..

Copyright Bosbrandeneuropa.nl

Steun de vrijwilligers van Bosbranden Europa 

Bosbrandeneuropa.nl bestaat uit vrijwilligers. Aan een artikel maken gaat veel tijd en research vooraf, of de daadwerkelijke gegevens wel kloppen zodat wij altijd de juiste informatie voor handen hebben en altijd de juiste informatie kunnen delen

Daardoor zijn we er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden via onze website.

Je kunt ons steunen met een bedrag – hoe klein dan ook.

(Betalen gaat veilig en betrouwbaar via je eigen bank en de beveiligde servers van Tikkie.)

Meer Bosbranden nieuws en updates ook via bosbranden Facebook of Twitter