Laatste update 1 jaar geleden

In Griekenland zijn de afgelopen 24 uur in totaal 49 bosbranden uitgebroken, waarvan de meeste direct door de brandweer zijn bestreden. Lokale onderzoeksbureaus en afdelingen van het Directoraat voor de bestrijding van brandstichtingsmisdrijven (D.A.E.E.) onderzoeken de oorzaken van de branden.

Er wordt aan herinnerd dat, volgens de voorspellingskaart voor brandrisico ’s van het secretariaat-generaal van civiele bescherming van het ministerie van Klimaatcrisis en civiele bescherming, voor morgen, dinsdag 11 juli 2023 , een hoog brandrisico (risicocategorie 3) wordt voorspeld voor Samos , Ikaria , Chios , Psara , eilanden van de PE van Rhodos , Karpathos , Kasos en Kreta . Bekijk tevens https://www.bosbrandeneuropa.nl/temperaturen-europa/hier de temperaturen in Zuid Europa en uiteraard ook Griekenland

Kort na 15.00 uur belden de alarmdiensten op de mobiele telefoons van burgers in Rethymno om hen op te roepen om vanwege de bosbrand niet in de omgeving van Agios Vassiliou te reizen.

In het bericht staat met name: “Als je in Rethymno, Kreta bent, vermijd dan het gebied van Agios Vasileios. Bosbrand. Instructies voor zelfbescherming:

Van woensdag tot begin volgende week heerst er hittegolf in Griekenland

De komende week zal het alleen maar warmer worden in Griekenland. Daarmee zal ook het risico op bosbranden worden vergroot. De maximale waardes zullen tot wel 43 graden gaan.

Ben je dit moment zelf in Griekenland? Houd ons op de hoogte via de Whatsapp knop op onze website of reageer onder het bericht.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door