Laatste update 8 maanden geleden

Update 28-08-2023 19:00 uur

In Evros worden de opflakkeringen aangepakt in de gebieden Lefkimmi, Leptokarya en Treis Vryses. Er wordt steun verleend door troepen van het Europees Mechanisme voor Civiele Bescherming, namelijk Cyprus met twee (2) vliegtuigen, Tsjechië met zestien (16) brandweerlieden en drie (3) voertuigen, Slowakije met negenendertig (39) brandweerlieden en acht (8) ) voertuigen, Servië met achtentwintig (28) brandweerlieden, en, via een interstatelijke overeenkomst, Albanië met zesenveertig (46) brandweerlieden en vijf (5) voertuigen.

[wpcode id=”8066″]

origineel bericht.

Voor de negende dag op rij vecht de brandweer tegen de grote branden in Evros en in andere delen van Griekenland.

De grote brand die op de 9e dag in Evros woedt, zet zijn verwoestende werk voort, waarbij de brandweer een gevecht op meerdere fronten met de vlammen voert. In de wijdere omgeving van Evros zijn er twee actieve fronten , die ongecontroleerd branden. Eén in het gebied van Leptokarya – Aisymi , dat ’s nachts ook het dorp Aisymi bedreigde, dat brandt in de richting van de naburige prefectuur Rodopi, waar wordt geprobeerd te voorkomen dat het dat gebied bereikt, omdat de wind in de regio sterker wordt.

Het tweede front bevindt zich in het gebied van Dadia en beweegt richting Kotronia, waar veel moeite wordt gedaan om corridor te maken om zo het vuur te beperken en niet oversteekt. Als dit gebeurt, zal het moeilijk te controleren zijn, terwijl het niet uitgesloten is dat het ook bevolkte gebieden zal bedreigen, en meer specifiek de dorpen Kotronia en Giannouli.

Vanaf morgen zal de wind uit een andere richting gaan waaien en de autoriteiten weten niet hoe zij de opmars van het vuur weten te stoppen.

Meerdere personen aangehouden wegens brandstichting!

De Griekse Minister heeft de verantwoordelijkheid van de branden bestempeld als brandstichting, nadat maar liefst 79 mensen zijn gearresteerd vanwege de branden.

De brandstichter in Karystos zei:

Ik vond het leuk om de brandweerauto’s te zien rijden en de brandweerlieden het vuur te zien blussen.

De man bekende dat hij in de maanden juli en augustus 2023 nog vier branden in Karysto had veroorzaakt, terwijl een vijfde zaak wordt onderzocht.