Laatste update 11 maanden geleden

Precies een maand geleden schreven wij een artikel over de bosbranden in Griekenland. Het het moment van schrijven stond de stand van verbrande hectare in Griekenland op 40000. Precies een maand later is dit meer dan verdubbeld! We zitten inmiddels over de 80000 hectare aan verwoesting.

[wpcode id=”8066″]

Toen wisten we nog niet dat er zeer grote branden in Evros en Alexandroupolis zouden gaan plaatsvinden. Deze 2 branden van extreme omvang hebben er toe bijgedragen dat er tot nu to dus over de 80000 ha verwoest is. Het gemiddelde van een jaar in Griekenland ligt op zo’n 50000 hectare.

Op deze foto worden de acres weergegeven.

De komst van Windturbines naar aanleiding van de verbrande gebieden?

Er heerst ook angst onder de bevolking dat op de verbrande locaties windturbines worden geplaatst. DIt is in zijn geheel niet het geval. Alle verbrande gebieden zullen de status krijgen dat deze niet zullen worden gebruikt voor windturbines. Vele mensen denken dat de branden om deze reden zijn gesticht zodat er plaats gemaakt kont worden voor Windturbines. Dit werd gemeld door Regeringswoordvoerder Pavlos Marinakis in een interview over de bosbranden en de bestemming van de verbranden grond.

Plan van aanpak wat vandaag wordt besproken

Er ligt een plan en dat wordt vandaag besproken. Het heeft twee doelen: de ene is hoe snel en onmiddellijk de verbrande gebieden zullen worden hersteld en de tweede is het heropenen van de discussie over het brandseizoen. Het is een nieuwe realiteit die zal blijven en dit betekent dat er elk jaar meer brandweerlieden binnen nodig zijn om nog eerder met de voorbereiding te beginnen en natuurlijk ook drones en andere maatregelen die zullen worden aangekondigd. Wij willen voorstellen horen van een oppositie die niet zal proberen elke kwestie uit te kristalliseren  maar wel voorstellen zal doen.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door