Laatste update 8 uur geleden

Update 12-07-2024 18:00 uur

Nog altijd is de brand dis gisteren rond 14:00 uur begon niet geblust.

Brandweerlieden blijven de brand bestrijden die gisteren uitbrak in de omgeving van Stimagas in Korinthië .

De brandweer vecht sinds gisteravond, toen de brand geen actief front had, met verschillende verspreide uitbraken en opflakkeringen die plaatsvinden in de onbegaanbare geul met dichte begroeiing.

Volgens dezelfde informatie zijn er, hoewel er geen gevaar is, nog steeds sterke grondtroepen en 20 luchtmachten actief: 8 vliegtuigen en 12 helikopters, waarvan er 2 coördinerend zijn.

Update 12-07-2024 07:45 uur

De brandweer en de civiele bescherming hebben de hele nacht de brand in Corinthia in het Stimaga-gebied bestreden, die gisteren om 12.00 uur (11.07) uitbrak. Zoals bekend werd van de brandweer, blijft de brand in Korinthië bestaan ​​zonder een actief front met verspreide uitbraken die door de brandweer worden bestreden. Volgens de brandweer waren de inspanningen van de operationele krachten gericht op de verspreide branden in het ravijn, aangezien de branden rond de omtrek ervan zijn geblust.

Vliegtuigen en helikopers stijgen weer op

Sinds het eerste licht van de dag zijn luchtvoertuigen begonnen met het laten vallen van water om de brand te helpen blussen, terwijl  grondtroepen ter plaatse blijven. Concreet zijn er 152 brandweerlieden actief met 6 groepen voetgangerssecties en 49 voertuigen, terwijl 7 vliegtuigen en 5 helikopters aanwezig. Ondersteuning wordt ook geboden door watertankwagens, bouwmachines uit de Peloponnesos-regio en de gemeenten, evenals 2 legercrawlers.

Update: 22:15 uur

De brand die vanmiddag rond 14:00 starten is nog niet onder controle. Wel is er verbetering in zicht. De wind is minder hard gaan waaien en de hele nacht zullen grondtroepen op locatie blijven om de brand proberen onder controle te krijgen. Het zal een lange nacht worden voor de brandweerlieden.

update: 20:45 uur

Het werk van de brandweer is vanavond moeilijk, omdat er een beroep moet worden gedaan op de grondtroepen om de brand te bestrijden die begon in Stimaga en zich verspreidde naar Koutsi in de gemeente Nemea. Alle luchttroepen zijn gestopt na zonsondergang. De nacht is dus van de brandweer te voet. Het zal een moeilijke lange nacht worden. Het vuur blijft ongecontroleerd branden.

Volgens de laatste informatie ontsnapt het vuur uit Velo Corinthia en begint het richting Nemea te gaan

De brand, die vandaag twee uur ’s middags begon, werd gestopt door brandweerlieden en burgers, maar werd weer aangewakkerd en belandde in een ravijn. Er worden nu gewassen, wijnstokken, olijven en dennen verbrand, maar ook hulstbomen.

Het ene front van het vuur stijgt omhoog en het andere lijkt richting Nemea te gaan.

 

Zojuist is er ook een 112 melding afgegeven aan burgers en toeristen in de nabijgelegen gebieden.

De strijdkrachten zijn versterkt en 110 brandweerlieden met 33 voertuigen, 4 voetgangerseenheden, 11 vliegtuigen en 5 helikopters, waarvan er één coördineert, werken aan het blussen van de brand.

In het gebied waaien windsnelheden van ongeveer 4 tot 5 Beaufort terwijl 90 brandweerlieden, 45 voertuigen, 50 man van de speciale eenheid voor bosoperaties, infanterie-eenheden, zeven helikopters en twee canards actief zijn.

Men wordt dus gewaarschuwd voor eventuele evacuatie.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Origineel bericht:
Donderdagmiddag brak er een grote brand uit in een bosgebied in Stimaga, Korinthië.

Er zijn 60 brandweerlieden met 15 voertuigen, 3 groepen voetgangerseenheden, 11 vliegtuigen en 4 helikopters ter plaatse actief, waarvan er één een coördinatie- en waterdrager is van de gemeente Velos-Vochas.

Volgens de laatste informatie van de brandweer zijn de krachten die werkten aan de brand die uitbrak in een agro-bosbouwgebied in Stimaga Corinthia versterkt. Volgens de brandweer brak de brand rond 13.40 uur uit. Er zijn sterke grond- en luchtstrijdkrachten gemobiliseerd om de brand te blussen, namelijk 97 brandweerlieden met 3 groepen infanteriedivisies, 28 voertuigen, 11 vliegtuigen en vijf helikopters, waaronder één voor de coördinatie. Dochterondernemingen worden geleverd door lokale waterlichamen en projectmachines.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door