Laatste update 8 maanden geleden

Griekenland heeft dit jaar te maken met zeer grote verwoestende bosbranden. Een derde van de bossen van Attica is de afgelopen zeven jaar afgebrand.

Nadat straks hopelijk snel alle branden zijn gedoofd maakt óók Griekenland zich op voor de komende herfst en winter waarbij overstromingen niet zijn uitgesloten. Sterker nog, het gebied van Attica heeft een extreem groot gevaar op overstromingen. Tussen 2017 en het moment van schrijven is er in het gebied van Attica 600,000 hectare aan bos verwoest.

In wezen ligt het grootste risico op overstromingen in Mandra en in de Giannoula-stroom die uitmondt in Aspropyrgos. De bewoners daar dienen rekening te houden met evacuatie door overstromingen.

Er wordt door de autoriteiten gekeken naar een beter plan van aanpak als het gaat om het bestrijden en het tegengaan van bosbranden. Helaas is in vele gevallen van de branden die de afgelopen week zijn ontstaan in Griekenland door toedoen van brandstichters! Daarbij hoort helaas ook de meteorologie en de klimaatcrisis. Het steeds maar wordende warmere weer en dus ook drogere periodes zijn groter aan het worden. En niet alleen in Griekenland, maar over de gehele linie van het zuiden.

Bron