Laatste update 11 maanden geleden

Update 23-08-2023 09:45

Vandaag, 23 augustus 2023 om 08.55 uur, werd een noodbriefing over de bosbranden gegeven door de plaatsvervangend persvertegenwoordiger van de brandweer, plaatsvervangend brandweercommandant Ioannis Artophios, van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Operaties en Crisisbeheersing in Marousi.

Hier is de tekst van de update:

De afgelopen drie dagen werden en worden 209 nieuwe branduitbraken door de brandweer afgehandeld.

  • De brand die gisteren in Fyli plaatsvond , heeft gebieden ten zuiden van Parnitha getroffen in de wijdere omgeving van Dardiza, maar ook in het westen, nabij de gebieden Agia Paraskevi en Amygdaleza. Ze exploiteren 202 brandweerlieden met 9 groepen infanterieafdelingen, 65 voertuigen en 7 vliegtuigen waarvan 2 uit Zweden en 2 uit Duitsland, evenals 8 helikopters waarvan 1 voor luchtcoördinatie zijn toegewezen voor luchtbrandbestrijding. Tegelijkertijd zijn er sterke troepen van vrijwillige brandweerlieden met infanterie-eenheden actief, troepen die beschikbaar zijn gesteld door de Generale Staf van de Nationale Defensie, de Griekse politie, evenals watertankers en werkmachines uit de regio Attica.
  • Bij de brand in Alexandroupolis worden actieve fronten bestreden in de gebieden Petrota, Perama en Mesimvria en in het front in het bos van Dadia in de gebieden Nipsa en Aisymi. Ze beschikken over sterke grondtroepen die worden ondersteund door 56 brandweerlieden met 10 voertuigen uit Roemenië. Voor de luchtbrandbestrijding zijn 5 vliegtuigen toegewezen, waarvan er twee uit Cyprus komen, evenals 8 helikopters, waarvan er één voor de coördinatie is.
  • In Chrysoupoli Kavala lijkt het algemene beeld van de brand te zijn verbeterd en staan ​​de sterke troepen die zijn ingezet tegenover twee fronten: één nabij de nederzetting Avramylia en de tweede in het Dialecto-gebied. Vanuit de lucht opereren 2 vliegtuigen, één uit Kroatië.
  • Er worden ook branden bestreden in Makrakomi van Fthiotida, Yiliki van Boeotië, Kryoneri van Nafpaktia, Prodromo van Boeotië en Tarso van Livadia .
  • Zowel in Ano Drosini en Mischo Rodopi als in “Moschopodi” van Thebe hebben de brandweerkorpsen momenteel te maken met actieve branden.
  • De brand in Psachna Evia is in remissie .

De omstandigheden blijven moeilijk en in een aantal gevallen extreem. Alle strijdkrachten voor de civiele bescherming blijven alert en bestrijden de branden.

[wpcode id=”8066″]

We hebben een aantal ingestuurde foto’s ontvangen van Maryon die op dit moment in hartje Athene is.

Vanaf het balkon van het Dorian Inn hotel

De afgelopen 24 uur zijn er 93 bosbranden ontstaan in Griekenland. De bosbranden van gisteren bedekten de hemel van Griekenland met rook. Een beeld van de Europese satelliet Meteosat-11 toont in onderstaande afbeelding de ernst van de situatie, waarbij rook verschillende regio’s van Griekenland bedekte.

Vandaag werden de bewoners van de Ionische eilanden wakker met een sterkte geur van rook. Bewoners van de eilanden melden dat het een griezelig aangezicht was en het was iets wat ze nog nooit hadden gezien.

Brand in regio Evros

Gisteren braken er in vele branden uit in Evros en Alexandroupoli, waar tevens 2 ziekenhuizen zijn geëvacueerd. 18 mensen (immigranten) zijn het dodelijke slachtoffer geworden van de branden. Zij hadden hun toevluchtsoord in de bergen en zijn door verstikking om het leven gekomen. Onder de slachtoffers bevonden zich twee kleine kinderen.

Het eiland Samothraki kampt met problemen met de stroomvoorziening, omdat de stroomvoorziening werd onderbroken als gevolg van de branden die plaatsvonden in de gemeente Alexandroupolis, waardoor “enorme schade aan het distributienetwerk” werd veroorzaakt.

De branden die vanochtend uitbraken in Fyli en Aspropyrgos woeden nog steeds voort.

Morgen zal Griekenland geholpen worden door onder andere Duitsland met 2 vliegtuigen, Zweden met 2 vliegtuigen en 1 vliegtuig uit Tsjechië.

Op Zakynthos is de brand die aan aantal dagen geleden uitbrak geblust.

Voor de interactieve kaart van Griekenland klik je op de onderstaande kaart.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door