Laatste update 1 week geleden

Update 02-07-2024 10:43 uur:

Ondertussen zijn de honderden toeristen en inwoners die de nacht door moesten brengen in stadions en scholen weer teruggekeerd naar hun hotels en huizen. Vooralsnog is er geen schade aan deze gebouwen.

In Griekenland hebben ze een moeilijke maand juni gehad wat betreft de weersomstandigheden, met hoge niveaus van droogte en ongewoon sterke winden voor dit seizoen. De zomer voor dit jaar wordt waarschijnlijk bijzonder gevaarlijk voor bosbranden!

Update: 02-07-2024 07:25 uur:

Het beeld van de brand op Chios en de brand op Kos is verbeterd , waar honderden inwoners en toeristen hun toevlucht hebben gezocht in stadions en scholen, weg van de fronten van de brand .

Bij het eerste licht van de dag stegen de luchtvoertuigen op, die een aanzienlijke bijdrage leveren aan het blussen van de brand op Kos . Tegelijkertijd zijn 102 brandweerlieden met 7 groepen voetgangersafdelingen en 13 voertuigen ter plaatse actief, terwijl het beeld van de brand duidelijk is verbeterd.

Inwoners en toeristen van Kardamaina werden met toeristenbussen vervoerd naar hotels in de gebieden naast Marmari, naar het Stadion van Antimachia en naar scholen, omdat de brand die om 11.50 uur ’s ochtends uitbrak in Portes Antimachia de nederzetting de hele nacht bedreigde.

De wind is afgenomen, wat hoop schept op controle van de brand in de komende uren.

Aan de linkerzijde is de brand begonnen. Rechts loopt de brand door. (Ingestuurd via Whatsapp)

 

Op dit moment de grote branden in Griekenland

Update 01-07-202 23:00 uur
Kardamena is ondertussen geëvacueerd.

Inwoners en vakantiegangers van Kardamena zijn overgebracht naar Antimachia. Specifiek bij het Lyceum en bij het stadion van Antimachia.

Update:
Laat in de middag ontsnapte de brand in de richting van Kardamena, een toeristisch gebied waar veel mensen samenkomen. Rechtstreeks naar de inwoners van Kardamena werd door 112 een bericht gestuurd om te verhuizen naar Antimachia.

Diverse toeristenbussen arriveerden voor de hotels om hun verblijf in te trekken. Ook zij staan klaar om te vertrekken.
Edit:

Zojuist kregen wij deze video binnen.

Origineel bericht.

Er woedt een grote brand op het Griekse eiland Kos. Op dit moment worden er mensen geëvacueerd uit Kardamena de kustplaats en worden verplaatst naar Antimachia.

26 brandweerlieden opereren met 8 voertuigen, drie vliegtuigen en 1 helikopter, terwijl er hulp is van vrijwilligers, projectmachines en OTA-waterdragers. Een straffe wind maakt het lastig om het vuur onder controle te krijgen.

Een 112-alarm werd uitgegeven naar alle mobiele telefoons in het gebied met de melding dat mocht je je in het Kardamena-gebied van Kos bevinden, dan richting Antimachia te begeven.

 

Ook op Kreta grote brand

 

Maandagmiddag brak er brand uit in een grasveld in de omgeving van Agioi Deka in de gemeente Gortyna, in Heraklion, Kreta. Volgens de eerste informatie brak de brand om 12.00 uur uit in de nederzetting Vourbulitis, in Mesara, en snelde een sterke brandweermacht ter plaatse met 52 brandweerlieden, twee groepen voetgangers van EMODE en 15 voertuigen, evenals een helikopter.

Opgemerkt wordt dat er tegenwoordig op Kreta een groot risico op brand bestaat, terwijl het bluswerk bemoeilijkt wordt door de harde wind die in het gebied waait.

Op dit moment zijn er in Griekenland meerdere branden aan de gang.

Ben je zelf ter plaatse, dan ontvangen wij graag de situatie via ons Whatsapp.

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door