Laatste update 1 week geleden

Zonder actief front blijft de grote brand zowel in Stamata als in Keratea bestaan. De wind sinds maandagochtend (1.7.2024) is voorlopig gestopt en bij het eerste licht van de dag stonden de luchtvoertuigen klaar om op te stijgen. De brandweerlieden voeren een grote strijd in Zakynthos en Boeotië.

Volgens de update van de brandweer in Stamata is het beeld duidelijk verbeterd, maar er blijven sterke krachten ter plaatse. Sinds de ochtend zijn 145 brandweerlieden met 7 infanterie-eenheden, 42 voertuigen en 2 helikopters ingezet om de brand te blussen.

Het beeld is vergelijkbaar in Keratea , aangezien er geen actief front is, terwijl 138 brandweerlieden met 8 voetgangerseenheden en 39 voertuigen alert blijven in het gebied. 2 helikopters opereren vanuit de lucht. Hier zijn huizen en auto’s in brand opgegaan.

Brand op eiland Zakynthos

De brand in de omgeving van Agia Marina op Zakynthos , die uitbrak in een ontoegankelijk en bosrijk gebied nabij het dorp, laat sinds maandagochtend (1.7.2024) een beter beeld zien.

Het prachtige bos van Zakynthos brandde de afgelopen jaren voor de derde keer af, net zoals het in 2007 en 2012 opnieuw brandde. Bij het eerste daglicht begonnen een brandbestrijdingshelikopter van het Erickson-type en twee vliegtuigen van het Pezetel-type (PZL) water te laten vallen, waardoor de grond werd geholpen krachten bij het blussen van de brand.

Bij de grote brand in Agia Marina zijn brandweerkorpsen actief, met name 14 voertuigen, een voetgangersgedeelte en 35 brandweerlieden.

Gedurende de nacht kwamen er twee crawlers van P.E. Zakynthos bij en probeerde onder begeleiding van de brandweer en de bosdienst een brandzone rond het dorp te creëren. Werkuitrusting maakte boswegen vrij zodat brandweerlieden toegang konden krijgen tot de brand en deze konden beheersen.

Alle brandweerkorpsen zijn ter plaatse en proberen de brand te beperken, zo melden bronnen van de brandweer aan APE-MPE. “Sinds de ochtend hebben we geprobeerd het af te bakenen, het vuur was erg moeilijk omdat het front erg groot was en zich op een moeilijke plaats bevond. Gelukkig was de wind onze bondgenoot”, meldden ze.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bij de brand die zondagmiddag uitbrak in een bosgebied, in het Distomo-gebied van Viotia, zijn 62 brandweerlieden met 2 groepen voetgangerseenheden van de 4e EMODE en 20 voertuigen aan het werk, terwijl twee helikopters vanuit de lucht werken.

De branden in Keratea en Stamata zorgden voor een verstikkende atmosfeer in Attica, omdat de rook van de vlammen bijna het hele bassin verstikte. Helaas lieten ze ook één dode achter, een 45-jarige man die een hartaanval kreeg bij de brand in Stamata, en tientallen huizen en auto’s verbrand in beide regio’s van Attica

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door