Laatste update 1 week geleden

De komende dagen zal Griekenland in grote delen te maken krijgen met zeer hoge temperaturen. Deze hoge temperaturen zijn uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. De temperatuur zal op vele plaatsen uitkomen op boven de 40 graden. De autoriteiten zijn dan ook waakzaam en waarschuwen voor het hoge risico op bosbranden.

De hoogste temperaturen van rond de 43 graden worden in het centrale en zuidelijke deel van het vaste land van Griekenland verwacht. Ook in de Griekse hoofdstad Athene zal het heet worden. Waar het normaal rond dit tijdstip 28 graden is zal het de komende dagen rustig tot een graag of 38 stijgen.

Er wordt geopperd om vanuit huis te werken en scholen zullen in deze delen van het land worden gesloten. Zo wordt ook sporten en het drinken van alcohol afgeraden en uit de zon te blijven.

Afgelopen winter is er weinig neerslag gevallen en de temperaturen zijn sinds begin juni erg hoog te noemen.

Vorig jaar woedden er in Griekenland ook al een aantal zeer grote bosbranden, waaronder de brand in Evros en Alexandroupolis waarbij meer dan 80000 hectare werd verwoest.

De kaart met de bosbranden die in Griekenland actief zijn kun je hier vinden.

Steun Bosbrandeneuropa door een virtueel kopje koffie te doneren

Jouw steun wordt zeer gewaardeerd door de vrijwilligers die iedere dag het nieuws schrijven en de bosbranden in de gaten houden.

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door