Laatste update 3 weken geleden

Update: 22-06-2024 13:00 uur.

Brandweerlieden in Ilia hebben de hele nacht tegen de vlammen gestreden, aangezien de grote brand die begon in Mastrantoni, Achaia, aan de gang is en richting het bergachtige Ilia gaat.

Het vuur woedt in twee vurige fronten en vele verspreide haarden. Volgens de informatie van de brandweer, kort na 07.20 uur op zaterdagochtend, vond de strijd voornamelijk plaats in de dorpen Latas en Prodromos, terwijl er verspreide uitbraken waren rond de rand van de brand.

Bij het eerste daglicht vertrokken de eerste luchtvoertuigen. Volgens de brandweer helpen zes vliegtuigen en een helikopter bij het blussen van de brand die sinds gistermiddag woedt.

Tegelijkertijd bestrijden 154 brandweerlieden met 6 groepen infanterieafdelingen en 56 voertuigen de vlammen.

De wind is niet zo krachtig als gisteren en daarom denkt de brandweer de brand overdag onder controle te kunnen houden.

Afsteken van vuurwerk de boosdoener

Vanaf een partyboot is er vuurwerk afgestoken  het vuurwerk kwam hier op de zeer brandbare begroeiing en zo kon het gebeuren dat op verschillende plekken tegelijk brand ontstond.


In zijn verklaringen aan APE-MPE sprak de burgemeester van Erymanthos Achaia, Theodoros Baris, over een zeer moeilijke nacht.

“Ondanks het feit dat de wind is gaan liggen, zijn er overal verspreide uitbraken die weer oplaaien bij de geringste versterking van de wind”, merkte hij op. Met betrekking tot de schade die is veroorzaakt, zei de burgemeester: “De informatie die ik heb is dat huizen en pakhuizen in brand zijn gestoken, terwijl er ook grote verliezen zijn aan vee. De omvang van de schade zullen we echter morgenochtend en in ieder geval nadat de brand is geblust zien.”

Origineel bericht

Vandaag vrijdag (21/6) zijn er in heel Griekenland tientallen brandfronten uitgebroken , die een nieuwe zeer moeilijke zomer voorspellen . Volgens informatie  is er een 55-jarige dode man gevonden in het dorp Myrtia, Ilia . Tegelijkertijd spreekt andere informatie over een gewonde die met hoofdletsel naar het ziekenhuis wordt gebracht.
Dertig brandweerlieden met negen voertuigen en een voetgangerseenheid zijn in de strijd geworpen om de brand te blussen, terwijl ook een helikopter water in het gebied spuit.
De burgemeester van Evrymanthos, Theodoros Baris, verklaarde dat huizen en stallen in brand staan, terwijl in de loop van de middag tien nederzettingen werden geëvacueerd.

Om 18:17 uur werd er weer een 112 melding verstuurd naar vele inwoners van omringende gebieden. Zo ook Mike waarvan we de meldingen ontvingen.

De  brandweer levert enorme inspanningen om de tientallen branden te blussen, want in slechts enkele uren (tot 16.00 uur vandaag 21/6) braken er zeker 45 branden uit , terwijl de harde wind die waait het werk van de brandweer doet. Brandweer lastig. Zoals vermeld door de vertegenwoordiger van de brandweer, Vassilis Vathrakoianis, zijn de branden in Kefalonia, Agrinio, Livadia en Thebe moeilijk en worden er “grote inspanningen geleverd om de fronten aan te pakken” – in sommige gevallen waait er een harde wind die reikt tot boven tot 95 km per uur, waardoor luchtsteun moeilijk wordt.
Tegelijkertijd woedt er een grote brand in Megalopolis .

De branden die eerder uitbraken in Mavro Lithari en Drosopigi werden onder controle gebracht. Eerder werd in de omgeving van Anavyssos en Saronida “112” opgeroepen, waarbij burgers werden opgeroepen naar Glyfada te evacueren, terwijl het gedeelte Athene-Souni gesloten was.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Aankondiging van de brandweer om 16.00 uur, voordat de nieuwe brandfronten uitbraken: 

  • Er is een grote brand aan de gang in Megalopolis. Ze besturen 70 brandweerlieden, 3 voetgangers, 18 voertuigen, 6 vliegtuigen en 3 helikopters. De brand wordt als lastig ervaren en de vlammen liggen dicht bij huizen.
  • In Divarata, Kefalonia, woeden vlammen in een bosgebied op de berg – 25 brandweerlieden, 8 voertuigen en 5 vliegtuigen zijn aan het werk.
  • Er woedt brand in het Mastrantoni-gebied van Achaia – eerder werden door “112” twee berichten verzonden voor evacuaties: van Agia Varvara naar Kalfa en van Rachi Achaia naar Skoura. In het gebied zijn 76 brandweerlieden, 27 voertuigen, 3 vliegtuigen en 1 helikopter actief.
  • 54 brandweerlieden, 4 vliegtuigen en 4 helikopters werken aan de brand in Argolida.
  • Er woedt brand in Arcadia, waar een bericht is verzonden vanaf 112.
  • De brand die uitbrak in Keratea en Kifissia, vlakbij de fabriek die een paar dagen geleden was afgebrand, werd onder controle gebracht.

Volgens de vice-gouverneur van de Peloponnesos is de situatie ernstiger. Christos Lambropoulos, in de buurt van Megalopolis, welk vuur ‘overging naar Ilia. In zijn verklaringen aan APE-MBE merkte hij op dat “de brand door het dorp Choremi trok, waar het schade aan gebouwen heeft veroorzaakt en zich verplaatst naar de dorpen Khrousa en Apiditsa”. 70 brandweerlieden met drie infanteriedivisies, 16 voertuigen, 6 vliegtuigen en drie helikopters proberen het te blussen . Later werd er alarm geslagen bij de brandweer van Larissa over de brand die was uitgebroken in het amfitheater van Larissa . Sterker nog, ook kregen bewoners een 112 melding de om klaar te staan om te vertrekken uit het gebied. Brandweerlieden snelden ter plaatse. Rond 18.00 uur brak ook een nieuw vuurfront uit in de omgeving van Pallini, in Attica . De brandweer werd onmiddellijk op de hoogte gebracht en spoedde zich naar het gebied.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door