Laatste update 2 weken geleden

Update:

Het Openbaar Ministerie van Piraeus heeft een strafrechtelijke procedure aangespannen tegen de 8 volwassenen uit Kazachstan vanwege de brand in Hydra, op beschuldiging van brandstichting.

Naar verluidt is ook de hulp van de Kazachse autoriteiten ingeroepen.

Het gaat om de passagiers van het jacht dat afgelopen vrijdagavond na gebruik van fakkels aanmeerde in de baai waar brand uitbrak. De Kazachen keerden zaterdagochtend terug naar Vouliagmeni en vertrokken vervolgens naar hun land zonder als getuigen te zijn verhoord. Bevoegde functionarissen die de passagierslijst van de boot hebben gezien, melden dat onder hen machtige Kazachse zakenlieden zijn uit de entourage van de voormalige president van het land, Nursultan Nazarbayev, die in 2022 gedwongen werd Kazachstan met zijn gezin te verlaten.

Brandweerlieden gingen naar de baai waar de brand uitbrak en vonden vuurwerkresten. Deze bevindingen versterken de inschatting dat de brand is ontstaan ​​door vuurwerk, dat echter niet van het jacht was, maar werd afgestoken door mensen die de jacht hadden verlaten en met de hulpboot naar het strand waren gegaan, vanwaar het vuurwerk werd afgestoken. Zij werden afgezet in het kader van een feest.

Origineel bericht.

Er is nieuw bewijsmateriaal aan het licht gekomen rond de brand die vorige week uitbrak in Hydra en die werd veroorzaakt door fakkels.

Volgens de laatste informatie zijn sporen van vuurwerk en twee flessen water gevonden nabij het strand van Hydra. De overblijfselen van vuurwerk werden gevonden na een autopsie ter plaatse, wat uiteindelijk de gedachte bevestigd dat de brand hierdoor is ontstaan.

Eerst werd er gedacht dat de mensen die op een jacht aanwezig waren de brand hadden veroorzaakt door het afschieten van vuurwerk of zelfs noodfakkels. Deze bleken na onderzoek van de kustwacht allemaal nog in tact te zijn. De kapitein herhaalde dat zij niet verantwoordelijk waren voor de brand. Op het stichten van een bosbrand kan een zeer hoge straf staan tot meer dan 20 jaar cel.

Opgemerkt wordt dat de aanklacht een misdrijf wegens brandstichting is, een aanklacht waarop een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar staat.

Opmerkelijk is dat de jacht was gecharted door oligarchen uit Kazachstan.

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door