Laatste update 2 maanden geleden

Sinds afgelopen vrijdag zijn er diverse bosbranden ontstaan in Griekenland. De waakzaamheid voor bosbranden is verhoogd na het op een na hoogste niveau. Dat heeft de overheid aangekondigd. In het hele land zijn sinds vrijdag meerdere brandhaarden ontstaan. Vooral op het eiland Kreta en in centraal Griekenland.

Gelukkig zijn de meeste branden onder controle. Er zijn sinds vrijdag 71 branden uitgebroken in het hele land. Dat gebeurde in een tijdsbestek van 12 uur tijd. Toch is het gevaar nog niet geweken. Tot dinsdag worden er in de noordelijke Egeïsche zee, Attica, de Cycladen, Kreta en midden Griekenaldn harde windstoten verwacht van 60 km/u. Dit maakt het uitbreken van branden extreem gevaarlijk. Voor deze gebieden is dus niveau 4 (hoog brandrisico) in stelling gezet.

Kreta

Op Kreta komen natuurbranden wel vaker voor tijdens de zomermaanden, maar ze komen zelden zo vroeg in het jaar. De enorme hoge temperaturen afgelopen winter in Griekenland was met 11,8 graden extreem te noemen. Dit is de heetste winter ooit gemeten in Griekenland.

Nu al wordt gewaarschuwd voor “een zorgwekkend niveau van droogte”. Sinds begin april zijn de temperaturen bijzonder hoog voor het seizoen, met 31 graden Celsius in Chania op Kreta.

Zie hier de kaart van actieve bosbranden in Griekenland.

 

 

We zijn er trots op dat we onze lezers van over de hele wereld gratis onafhankelijk, eerlijk en onbevooroordeeld nieuws kunnen bieden.
Ons toegewijde team schrijft artikelen voor Nederlandse, Belgische en buitenlandse inwoners en bezoekers van alle nationaliteiten via de website, sociale media en onze nieuwsbrief.

Wij vragen u om Bosbranden Europa te steunen door een bijdrage te leveren – hoe klein ook .
Klik op onderstaande button en steun ons.