Laatste update 3 weken geleden

ER zijn vandaag een aantal branden ontstaan in Griekenland. Er is een brand uitgebroken in de omgeving van Aetolofou Agia in Larissa . Woensdagmiddag (19.06.2024) brak de brand uit in gewasresten nabij de gemeenschap op 36,5 kilometer van Larissa. Er vond een grote mobilisatie van de brandweer plaats voor de situatie, terwijl op dit moment 27 brandweerlieden ter plaatse aan het werk zijn.

De brand die uitbrak in de lage begroeiing in Markopoulos Mesogaia was onder controle. Volgens de brandweer brak de brand rond 11.15 uur uit nabij een supermarkt in de omgeving, terwijl er op korte afstand verspreide woningen staan.

Om de brand te blussen zijn 65 brandweerlieden met twee groepen voetgangerseenheden en 23 voertuigen bezig, terwijl een helikopter vanuit de lucht werkt.

 

Woensdagmiddag brak er een bosbrand uit in het gras nabij een zijstraat van de Vari-Koropi Avenue in Attica. De brand woedde in kreupelhout en brak volgens de brandweer uit in een botenparkeerplaats. Er is een 112-waarschuwing naar omwonenden gestuurd om alert te zijn vanwege de natuurbrand. Zestien brandweerwagens met 42 brandweerlieden als bemanning, twee teams brandweerlieden te voet, twee blusvliegtuigen en vier helikopters bestrijden de brand. Woensdagmiddag werd een 112-bericht verzonden met de opdracht aan mensen in Lambrika, in de stad Koropi in Attica, om het gebied te evacueren en richting Agia Marina Avenue te gaan vanwege een bosbrand die in het gebied brandt. Het bericht luidde: “Bosbrand in Attica. Als u in het Lambrika-gebied bent, ga dan weg richting Agia Marina Avenue. Volg de instructies van de autoriteiten.”

Deze donderdag is er een zeer groot brandgevaar in dele van Griekenland.

Er wordt een zeer hoog risico op brand (risicocategorie 4) voorspeld voor morgen, donderdag 20 juni 2024, volgens de Fire Risk Prediction Map uitgegeven door het Secretariaat-Generaal voor Civiele Bescherming van het Ministerie van Klimaatcrisis en Civiele Bescherming (civiele bescherming. gov.gr) voor de volgende gebieden:

  • Zeer hoog brandrisico (gevarencategorie 4) voor morgen donderdag 20 juni 2024
  • Regio Attica (inclusief het eiland Kythira)
  • Regio Centraal-Griekenland (Evia, Boeotië)
  • Noord-Egeïsche regio (regio Lesbos, regio Chios)
  • Peloponnesos-regio (regio Korinthië, regio Argolis, regio Laconia)

 

 

 

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door