Laatste update 4 weken geleden

Brandweerlieden bestrijden branden vandaag de dag op meerdere fronten in het hele land, omdat de explosieve cocktail van hitte, droogte en sterkere wind op sommige plaatsen vergeleken met de voorgaande 24 uur het risico op verspreiding van bosbranden sterk vergroot.

Een waarschuwingsbericht  van 112 werd vanmiddag ontvangen door de bewoners van Herso Kilkis en Pella. Dit zijn de plaatsen waar de branden zijn ontstaan. Concreet is er een bosbrand gaande in Herso Kilkis, waar harde wind waait. 34 brandweerlieden met 16 voertuigen en twee vliegtuigen hebben zich gehaast om de brand te blussen, terwijl er ook een bericht naar de inwoners van Hersos is gestuurd met de oproep om paraat te blijven en de instructies van de autoriteiten op te volgen.

In Eleftherochori Pella brandt een vuur in een grasveld. 28 brandweerlieden met een groep voetgangers en tien voertuigen zijn in het gebied aan het werk, terwijl twee vliegtuigen ladingen met water dumpen. En ook in dit geval werd er een bijbehorend 112-bericht naar de bewoners van het gebied gestuurd.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door