Laatste update 3 dagen geleden

In een significante boost voor de brandbestrijdingscapaciteiten van Griekenland, hebben 28 vliegtuigen van Australische bedrijven zich deze zomer aangesloten bij de strijd tegen bosbranden. In totaal zullen 240 piloten, ingenieurs en ondersteunend personeel uit Australië, de VS, Canada en andere landen deelnemen aan de missies tijdens het bosbrandseizoen in Griekenland.

De Griekse luchtbrandbestrijdingsvloot is versterkt met 28 vliegtuigen van Australische bedrijven voor het zomerseizoen van 2024.

Dit omvat veertien AT-802F Fireboss amfibievliegtuigen van Pay’s Air Service en een gelijk aantal Bell 214B en 214ST helikopters van McDermott Aviation – Heli Lift, geleased door het Ministerie van Klimaatcrisis en Civiele Bescherming via een aanbestedingsprocedure van de NAVO NSPA.

Deze inspanningen maken deel uit van een bredere internationale samenwerking, waarbij 240 piloten, ingenieurs en ondersteunend personeel uit Australië, de VS, Canada en andere landen aan de missies deelnemen.

Ongeveer 40 Griekse medewerkers zullen zich aansluiten als coördinatoren, tolken en ondersteunend personeel.

De inzet van deze luchtmiddelen begon eind mei en werd voltooid op 28 juni. De Australische blusvliegtuigen zullen opereren vanaf twaalf bases in Griekenland: Elefsina, Volos, Kalamata, Alexandroupoli, Andravida, Tripoli, Araxos, Ioannina, Thessaloniki, Samos, Rhodos en Heraklion, Kreta, voor een leaseperiode van 120 dagen.

De Australische ambassadeur in Griekenland, Alison Duncan, bezocht de operationele bases van Pay’s Air Service op Dekelia Air Base (Tatoi Airport) en McDermott Aviation – Heli Lift op Elefsina Air Base.

Ze werd ingelicht over de omvang en aard van de operaties en prees de uitstekende samenwerking met de Griekse autoriteiten. Ze bedankte ook de coördinatoren en vliegtuigbemanningen voor hun professionaliteit en toewijding aan hun missie in Griekenland.

“De veeleisende taak om bosbranden te bestrijden is een bijzondere uitdaging onder de omstandigheden die worden gevormd door de wereldwijde klimaatverandering. Australische bedrijven hebben uitgebreide ervaring in het omgaan met extreme verschijnselen en hebben uitstekende brandbestrijdingsmiddelen geleverd aan de Griekse staat. Het feit dat de bosbrandseizoenen in Griekenland en Australië in verschillende maanden plaatsvinden, bevordert nauwere samenwerking tussen onze landen,” aldus Duncan.

“Ik wens het Ministerie van Klimaatcrisis en Civiele Bescherming, de Griekse brandweerlieden en de bemanningen van de Australische eenheden veel succes bij hun moeilijke missie deze zomer.”

Dit jaar is het het zesde jaar op rij dat McDermott Aviation – Heli Lift samenwerkt met de Griekse staat en het vierde jaar voor Pay’s Air Service.

AK Aviation Support Services EE is de contractant voor de vliegtuigleasecontracten van de twee Australische bedrijven.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door