De gemeente Skiathos op het eiland Skiathos in Griekenland kondigt de implementatie aan van een geavanceerd proefproject voor een Early Warning Fire System. Met behulp van geavanceerde sensortechnologie wil men het vermogen van de stad vergroten om potentiële brandgevaren snel en efficiënt te detecteren en erop te reageren.

In de eerste fase werd het systeem geïmplementeerd rond de omtrek van de stortplaats en op basis van de resultaten van het proefproject kan het systeem worden uitgebreid om grotere gebieden te dekken, waardoor het een schaalbare en aanpasbare oplossing wordt voor de beboste gebieden van Skiathos. In het gemeentehuis is de meldkamer geplaatst en direct betrokkenen bij de Civiele Bescherming van de gemeente zijn hierop aangesloten.

“Dit proefproject is een cruciale stap in de richting van het versterken van de paraatheid en reactievermogens van het mechanisme voor civiele bescherming in geval van brand. Door gebruik te maken van geavanceerde sensortechnologie streven we ernaar risico’s te minimaliseren en levens en eigendommen te beschermen”, aldus burgemeester Thodoris Tzoumas van Skiathos.

Dit systeem is uitgerust met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van branddetectietechnologie, waardoor hitte en andere brandgerelateerde afwijkingen in realtime kunnen worden geïdentificeerd. De kleinschalige implementatie van het proefproject zal waardevolle inzichten opleveren in de prestaties, functionaliteit en aanpasbaarheid ervan. Als onderdeel van deze fase zullen aangewezen teams de door de sensoren verzamelde gegevens nauwgezet bewaken en evalueren om hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid te beoordelen.

De belangrijkste kenmerken van het pilotproject Early Warning Fire System zijn:

  • Vroege detectie: Sensoren kunnen snel de eerste tekenen van een mogelijke brand detecteren, waardoor de reactietijd aanzienlijk wordt verkort en onmiddellijke interventie mogelijk is.
  • Netwerkintegratie: Het systeem is ontworpen om naadloos te integreren met de bestaande infrastructuur voor noodhulp van de stad, waardoor een gecoördineerde en snelle reactie op geïdentificeerd brandgevaar wordt gegarandeerd.
  • Gegevensanalyse: de verzamelde gegevens worden geanalyseerd om de systeemprestaties te optimaliseren en patronen te identificeren die kunnen helpen bij het versterken van brandpreventiemaatregelen in de toekomst.

bron: in.gr

Wat denk jij? Zou dit mechanisme werken of hebben we toch andere middelen nodig om de bosbranden te bestrijden?
Reageren kan onder het artikel met je email adres of met een account op bosbrandeneuropa.nl
Maak hem gratis hier aan.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Bosbranden Europa is 100% Gratis. Onze vrijwilligers schrijven alle artikelen in eigen tijd. Sponsor jij ze een kopje koffie? Dat zouden zij ontzettend waarderen! Heel erg bedankt!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door