Laatste update 1 jaar geleden

Afgelopen dinsdag heeft minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin in Cazaux het strijdplan onthuld dat in 2023 zal worden uitgevoerd tegen bosbranden. In Gironde, na een zomer van 2022 gekenmerkt door tal van buitengewone branden, zullen vanaf 1 juli vier Air Tractors in Bordeaux worden gestationeerd. Maar wat zijn Air Trators?

De aankondigingen werden verwacht sinds de dramatische zomer van 2022 in de Gironde, na verwoestende branden die 32.000 hectare bos in het hele departement hadden verwoest. De omvang van deze branden en de omvang van de schade hadden vervolgens de hachelijke kwestie aan het licht gebracht van de middelen die brandweerlieden in het tijdperk van klimaatverandering ter beschikking hebben ​​om buitengewone branden te blussen.

Op dinsdag 11 april reisden vier ministers naar de militaire luchtmachtbasis van Cazaux om de contouren te onthullen van het bosbrandbestrijdingssysteem dat in 2023 wordt toegepast. Er is een Dash-vliegtuig beschikbaar vanaf 1 juli. We moeten ook nota nemen van de positionering van twee Canadairs zodra de weersvoorspelling voor de bossen een risico op brand aankondigt dat als ernstig wordt beschouwd.

Hoewel veel functionarissen een permanente positionering van twee Canadairs in de buurt van het bosmassief van de Landes de Gascogne eisten, werden ze gedeeltelijk gehoord door de minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, die de versterking van de vliegtuigen aankondigde op nationale schaal, maar ook op departementale schaal, met de komst van vier waterbommenwerpers, van het type Air Tractor, vanaf 1 juli.

Hoewel een 8-tal Dash in juni operationeel zullen zijn en een 9e wordt gehuurd door de staat om te worden ingezet bij de zomerbranden, zullen de 4 Air Tractor-vliegtuigen in Bordeaux worden gestationeerd.

Kleiner dan de Canadair maar doeltreffend

Met het oog op een snelle bestrijding van opkomende branden, zullen de vier machines een zeer belangrijke rol spelen om snel te kunnen handelen en de bluskracht van de SDIS te vertienvoudigen in het geval dat er meerdere branden tegelijk ontstaan, zoals in juli het geval was tijdens branden in La Teste en Landiras. Oorspronkelijk zijn de Air Tractors ontworpen om missies uit te voeren die verband houden met het verspreiden van landbouwgif/ bestrijdingsmiddel.

Airtractor.com

De Air Tractor is in staat om 3.000 liter water in minder dan een minuut op te pompen en is gespecialiseerd in droppen op korte afstand. Het is een eenmotorig vliegtuig dat veel kleiner is dan zijn verre neef, de Canadair, het beroemde rood-gele amfibievliegtuig dat 6.000 liter water kan droppen. Voorlopig weten we niet of het een amfibie- of landmodel zal zijn, aangezien het in verschillende reeksen verkrijgbaar is.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door