Laatste update 2 jaar geleden

Het is 42 graden Celsius, het regent al weken niet en de kans op een natuurbrand is groot. In deze stoffige hoek van Zuidoost-Spanje in augustus is het gras geel geworden en liggen graanvelden na maanden zonder regen in de hitte te vergaan. Als je langs de weg loopt, voelt het alsof je huid brandt van de hitte.

Maar aan de rand van Ribarroja, een klein stadje in de buurt van Valencia, is er een ongebruikelijke verdedigingslinie tegen een mogelijke brand. Boven de bomen aan de rand van de stad doemt een reeks enorme groene torens op die op straatlantaarns lijken. Ze fungeren als gigantische watersproeiers en overspoelen de bomen met gerecycled water om de kans op brand te verkleinen. Ze worden voorzien van gerecycled water uit de nabijgelegen huizen in Ribarroja en het naburige Paterna.

Credit: GRAHAM KEELEY

Dit is het grootste verdedigingssysteem tegen bosbranden in Europa, bestaande uit 40 torens die de steden omringen, de grootste van 24 meter hoog. Het staat bekend als het Guardian-project en beschermt stedelijke gebieden omringd door bomen of andere vegetatie tegen de verwoestende effecten van een natuurbrand door het plantenleven te hydrateren en een natuurlijke barrière te creëren. Nu de klimaatverandering de dreiging van bosbranden over het hele continent vergroot, kunnen verdedigingswerken in Guardian-stijl in de toekomst een vast onderdeel worden van risicovolle delen van Europa.

Bron

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door