Laatste update 12 maanden geleden

Update: 28-07-2023 15:27 uur

Nog steeds zijn er enkele branden tussen Palermo en de provincie en afvalverbranding. De situatie in de Siciliaanse hoofdstad is bijna weer normaal. Afgelopen nacht slechts twee vegetatiebranden, geblust door brandweerlieden. Een in de hoofdstad via Scaglione, de andere vond plaats in Trabia in het district Cancuccia.

In de hoofdstad zijn door de brand op de stortplaats in verschillende delen van de stad stapels afval ontstaan. Bij Bellolampo blijft de vierde tank branden en het zal zeker 15 dagen duren voordat het smeulende vuur op biogas volledig gedoofd is.

Update: 27-07-2023 10:26 uur

De brand-noodsituatie in de provincie Messina keert langzaam terug, vooral door de mistralwind.

In de gemeenten Santa Teresa, Letojanni en Savoca, waar de uitbraken aanhouden, houden de brandweerlieden grote aandacht. Zelfs in Mandanici, dat wordt geteisterd door enorme branden, is de situatie onder controle.

In de betrokken gemeenten zijn gezinnen ontheemd door vernielde huizen; hectaren bossen zijn verbrand. Er zijn problemen met de verlichting en telefoniesystemen, evenals met de watervoorziening in sommige gebieden.

Snelwegen en spoorwegen vertonen geen kritieke problemen. Met uitzondering van het gedeelte van rijksweg 113 dat nog steeds is afgesloten tussen het Oliveri-kruispunt en het Tindari-kruispunt

Update: 26-07-2023 10:00 uur

Er zijn op dit moment zo’n 86 branden actief op Sicilië. Meer dan 15.000 hectare aan vegetatie is reeds verloren gegaan. Helaas wallen er ook 3 dodelijke slachtoffers te betreuren. De duizenden brandweerlieden proberen de branden te controleren. Tevens zijn er tal van vliegtuigen in de lucht om de bosbranden vanuit de lucht te blussen met waterbommen.

Gisteravond waren er al meer dan 2000 mensen geëvacueerd vanwege de bosbranden. Deze mensen zijn in veiligheid gebracht. Vandaag staat er weer een zware dag te wachten. De temperaturen stijgen tot boven de 45 graden op sommige plaatsen.

 

Origineel bericht.

Al uren zijn er branden op het Italiaanse eiland Sicilië. (Hoofdfoto via Livesicillia nieuwssite)

Op het Italiaanse eiland Sicilië nabij het vliegveld van Palermo brak dinsdagochtend brand uit, waardoor het tijdelijk moest sluiten. De brand, die begon boven de stad Cinisi, bereikte de rand van Falcone Borsellino Airport, waardoor de autoriteiten gedwongen werden om al het luchtverkeer tot 11 uur ’s ochtends stop te zetten, zo kondigde de luchthaven aan op sociale media, aangezien foto’s van de scène laaiende vlammen lieten zien nabij de omtrek van de luchthaven.

Sicilië heeft te maken gehad met verzengende temperaturen, te midden van een krachtige hittegolf die een groot deel van Zuid-Europa heeft getroffen.

Op het Italiaanse eiland bereikte het kwik maandag 47,6°C in Catania aan de oostkust, volgens de Italiaanse nieuwszender Ansa. 

 

CATANIA – Een dichte mediterrane vegetatie brandt in Riposto. Er zijn twee kritieke gebieden waar het vuur alles overspoelt terwijl het passeert: Carruba en Quartirello. De lichte wind vanmorgen zorgde er onvermijdelijk voor dat de vlammen zich snel verspreidden en zelfs meerdere huizen raakten.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door