Laatste update 8 maanden geleden

Afgelopen nacht was het rustig in het gebied van Borgetto en Toirano, Echter is de wind behoorlijk gaan aantrekken waardoor het vuur weer flink is gaan branden.

Spoedig zullen de helikopters weer komen om de brand van uit de lucht te blussen. De wind is de vijand in deze.

Origineel bericht.

In de namiddag van zaterdag 26-08-2023 is er een grote brand ontstaan tussen Borgetto en Toirano. Na een moeilijke middag en avond lijken nu de vlammen onder controle te zijn, maar nog niet geblust.

Ingezonden door Marcel Uildert uit Lisserbroek. (genomen om 21:00 uur vanaf de camping in Ceriale.

2 regionale helikopters gingen direct de lucht in en stegen op vanuit Genua en Imperia en arriveerden rond 15:00 uur ter plaatse. Rond 18:00 uur arriveerde er nog eens 2 Canadairs. De interventie van de blusvliegtuigen was van fundamenteel belang. Dit omdat het gebied wat in brand stond tussen Borghette en Toirano bijzonder bosrijk is.

De tussenkomt van de Canadairs is eerst tussen 16:30 en 17:30 uur zorgvuldig geëvalueerd, omdat voordat zij konden deelnemen een aantal belangrijke elektriciteitenpalen uitgeschakeld dienden te worden. Uiteindelijk werd toch besloten om de palen uit te schakelen zodat de vliegtuigen konden deelnemen aan het blussen van de inmiddels groter wordende brand.

Omdat er ook een flinke wind staat en vanwege de bijzonder kritieke situatie wordt er nachtelijk toezicht overwogen met controle- en monitoringsactiviteiten.