Laatste update 9 maanden geleden

Sardinië, de brandstichting aard van de branden werd vastgesteld door de agenten van de bosbouw voor enkele branden die uitbraken in het zuiden van het eiland en in Gairo, in het Nuoro-gebied!

De branden die een deel van Sardinië verwoesten, zijn afkomstig van brandstichting. Honderden hectaren land gingen in rook op, waarbij zeker 600 mensen werden geëvacueerd. De kwaadaardige aard werd vastgesteld door de agenten van de Bosbouw voor enkele branden die uitbraken in het zuiden van het eiland en in Gairo, in het Nuoro-gebied: Triggers werden gevonden die getuigen van de kwaadaardige moedwillige actie. De jacht op de brandstichters is geopend!

De lokale bevolking is woedend op de vakantiegangers.

De bevolking is de Italiaanse Media

 

Johannes van Posada, de woede voor vakantiegangers: “Verdomme, ze moesten ze verbranden”

 

Bron: https://www.globalist.it

Update 07-08-2023 12:00 uur

Maximale waarschuwing

De autoriteiten hadden voorzien in de maximale waarschuwing voor het gevaar van branden als gevolg van de Mistral die al bijna vijf dagen Sardinië met geweld teistert. Op dit moment is de grootste brand die van het platteland tussen Posada en La Caletta waar honderden mensen, ongeveer 600 zijn geëvacueerd tussen bewoners en toeristen. De State Road 131 Dcn (centrale Nuoro-tak) tussen Olbia en Siniscola is ook in beide richtingen afgesloten, wat enorme overlast veroorzaakt voor automobilisten die op zoek zijn naar beschutting.

Bezorgdheid ook in Baronië, met verschillende branden tussen Posada en Siniscola. Een gepensioneerde raakte zwaargewond toen een gasfles ontplofte.

Solinas voortdurend in contact met de Civiele Bescherming

Ondertussen kondigt de regio Sardinië via een verklaring aan dat de president Christian Solina “in voortdurend contact met de operatiekamer van de Regionale Civiele Bescherming de evolutie volgt van brandbestrijdingsoperaties in de verschillende gebieden die door het front van de branden zijn getroffen. De president deelt mee dat hij de Nationale Civiele Bescherming al heeft gevraagd om de brandweerluchtvloot te versterken. Zij heeft ook de vroegtijdige waarschuwing voor de activering van het Europees mechanisme voor civiele bescherming doorgestuurd“.

Solinas veroordeelde ook sterk de daders van de branden en herhaalde dat hij het bosbouwkorps had opgedragen het onderzoek te intensiveren om eventuele verantwoordelijken te vinden. De ministerraad komt vandaag in Rome bijeen om te praten over de aanscherping van de regels voor brandstichters.

bron: https://eurocomunicazione.eu

Origineel bericht.

Gisteravond is er een grote vegetatiebrand uitgebroken op Sardinië.

Na een nacht van brand gaat het werk van de brandweerlieden op Sardinië verder met teams op de grond en vier Canadairs, grote kritieke punten in Nuoro en in de provincie Cagliari.
Een enorme vegetatiebrand treft Monte Longu di Posada (NU): verschillende huizen en structuren die worden bedreigd door vlammen die worden gevoed door sterke wind, zijn uit voorzorg geëvacueerd. Drieënvijftig brandweerlieden in actie.
Teams ook aan het werk in Cagliari, in Quartu Sant’Elena: een door vlammen bedreigde camping is ontruimd, ook vanwege de vele explosies die waarschijnlijk door gasflessen zijn veroorzaakt.
Ook het riet van de Molentargiusvijver staat in brand.