Laatste update 11 maanden geleden

Door de extreme droogte in Nederland is ook het gevaar hier hoog voor duin/bosbranden. Vandaag ontstond er een duinbrand in Sint Maartensvlotbrug. De duinbrand heeft zo’n 200 vierkante meter in as gelegd. Nabijgelegen wegen N502 tussen Burgerbrud en Den Helder blijft voorlopig afgesloten. Niet vanwege de brand maar met name door het blussen van de brand. Hier komt veel rookontwikkeling bij vrij. De brand is inmiddels geblust maar het nablussen zal volgens de brandweer nog uren duren. Dit uit vrees voor nieuwe oplaaiende vuurhaarden.

Oorzaak van de duinbrand.

Naar de oorzaak van de duinbrand wordt nog gezocht. Er wordt onderzoek gedaan hoe deze duinbrand kon ontstaan. Bijna alle bos/duinbranden in Nederland zijn door menselijk toedoen. Het is niet altijd te achterhalen waardoor een brand is ontstaan. Let dus op met je nog brandende sigaret het autoraam uit te gooien. Er stond ook een redelijke wind vandaag, en dat in combinatie met een vonk of licht vuurtje kan grote gevolgen hebben.

Kerncentrale Petten niet in gevaar.

In het nabijgelegen Petten, zo’n 2,5 kilometer van de duinbrand staat een kerncentrale. Deze is volgens woordvoerders niet in gevaar geweest. Wel stond het “Quick Response Team van de reactor klaar om bij te springen mocht dat nodig zijn.