Laatste update 12 maanden geleden

Sinds woensdag woedt er een grote natuurbrand in natuurgebied de Peel van ongeveer 2 vierkante kilometer. De brand is gelegen nabij het Limburgse dorp Griendsveen. De noodverordening is inmiddels afgekondigd. Hulpdiensten proberen de brand met man en macht te bestrijden.

In de noodverordening staat dat het gebied verboden toegang is voor iedereen die er niks te zoeken heeft. Het is er volgens de gemeente te gevaarlijk en nieuwsgierigen lopen hulpverleners voor de voeten.

De band bevindt zich vooralsnog alleen tot Limburg grondgebied. De samenwerking  van de strijdkrachten wordt geïntensiveerd. Brandweer korpsen uit Overijsel, Noord-Brabant en Limburg zijn ter plaatse en helpen mee om het vuur te bestrijden.

Nader nieuws volgt.

Edit: 01-09-2022

Met man en macht heeft de brandweer afgelopen nacht de brand onder controle gekregen en is deze niet verder uitgebreid. De brand beslaat nog altijd zo’n 40 hectare meld een woordvoerder. Of de helikopters van het leger vandaag ook weer worden ingezet is nog even afwachten. Bij daglicht kan men pas echt zien wat de schade is en of deze nog ingezet dienen te worden.

Zie hier de beelden van bovenaf.