Laatste update 12 maanden geleden

Update: 14-07-2023 07:55 uur

De brand die af woensdag ontstond is inmiddels onder controle en de brandweer is bezig met nablussen van het gebied. Hierbij zijn nog zo’n 140 mensen aan het werk.

Update: 13-07-2023 12:00 uur

Vanmorgen zijn er nog zo’n 500 brandweerlieden aan het werk om de strijd tegen de brand die gisteren uitbrak in de Serra do Montejunto, in de gemeente Cadaval (Distric Lissabon)

Het vuur brandde de hele nacht. Het is minder intens, maar met de hitte van de dag en de aanhoudende wind moeten we de strijd voortzetten, niet in de laatste plaats omdat het gebied groot is”, zei de commandant.

Dit vuur blijft met twee actieve fronten, zij het met een lage intensiteit. Weersomstandigheden en moeilijke bereikbaarheid zorgen er niet voor dat dat zo blijft.

Tot nu toe zijn er geen woningen in gevaar geweest en zijn er gelukkig nog geen ernstige slachtoffers gevallen.

Credit /bron https://www.sapo.pt/

Update: 13-07-2023 07:45 uur Brand onder controle!

Ongeveer 500 brandweerlieden waren aan het begin van de nacht bezig met het bestrijden van de brand in het Montejunto-gebergte in de gemeente Cadaval.
Volgens de National Authority for Emergency and Civil Protection (ANEPC) waren tegen 22.30 uur 524 operators ter plaatse, ondersteund door 162 voertuigen. Tot nu toe zijn er geen huizen in gevaar.

De brand die woensdag uitbrak in São Marcos da Serra, in de gemeente Silves, werd om 20.30 uur geacht onder controle te gebracht, maar de National Road (EN) 267 blijft afgesloten van het verkeer.

Update: 19:30 uur.

Minder dan een week nadat een bosbrand in dezelfde regio 40 Ha verwoeste zijn de vlammen dus terug in Serra de Montejunto.
Vooralsnog worden er geen woningen of bedrijven bedreigd.

Update: 18:15 uur. 

In de strijd tegen de vlammen zijn inmiddels 400 operationele brandweerlieden ingezet, ondersteund door bijna 100 voertuigen en 13 luchtactiva. De brand heeft een actief front dat brandweerlieden proberen te overmeesteren, maar de wind maakt het moeilijk om de vlammen te bestrijden, zei dezelfde bron.

credit: https://twitter.com/Oliveirovski

Credit: https://twitter.com/justme_inesofia

Update 15:45 uur: Inmiddels is de support opgeschaald naar boven de 200 brandweerlieden, 50 brandweerwagens en 8 vliegtuigen.

Even voor de klok van 14:00 uur is een bosbrand ontstaan in Portugal. Om precies te zijn bij het plaatsje Espinheira. Meer dan 155 brandweerlieden met daarbij behorende 35 bluswagens en 3 blusvliegtuigen proberen de bosbrand zo snel mogelijk te bedwingen.

Bekijk hier de actieve bosbranden in Portugal op onze live kaart.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door