Laatste update 2 jaar geleden

De regering heeft besloten de alarmtoestand in het land niet te verlengen vanwege het hoge risico op bosbrand.

“Vanwege deze situatie van aanzienlijke verbetering vanaf woensdag in de weersomstandigheden, begrepen we dat het mogelijk was om de beperkingen in verband met het gevaar van plattelandsbranden te verlichten en daarom hebben we besloten de alarmsituatie niet te verlengen tot na middernacht [dinsdag]” , zei minister José Luís Carneiro op een persconferentie.

De functionaris sprak op het hoofdkantoor van de National Civil Protection Authority (ANEPC), waar hij de beslissing rechtvaardigde met een terugkeer van woensdag naar een “normaal zomerscenario, ondanks de bekende situatie van ernstige en extreme droogte”.

Toch benadrukte hij dat “de situatie speciale zorg blijft vereisen”, dus de ANEPC zal het land dinsdag in 16 districten en woensdag in vijf districten op oranje houden.

Wij vragen jullie hulp. Steun ons.

Onze vrijwilligers schrijven de berichten geheel gratis. Om hen tegemoet te komen hebben wij Google advertenties op de site. Wij zien graag ook geen Advertenties! De grote bezoekersstroom zorgt voor hoge kosten en onderhoud. Wij zijn blij met iedere vorm van donatie zodat wij de vrijwilligers iets kunnen geven. Doneer jij ook iets? Ontzettend bedankt!!

Abonnement

Hoe vaak wil je doneren?

Bericht

Laat een bericht achter (optioneel).

Betaling

Door op doneren te klikken ga je akkoord met de volgende betaling:

Naam:

E-mailadres :

Bedrag:

Type:

Veilige betaling door